Euforische tv-journaliste wint met lotto... maar is niet de enige

Een euforische Natalia Escudero ontdekt dat ze gewonnen heeft met de ‘El Gordo’-kerstloterij.
RTVE Een euforische Natalia Escudero ontdekt dat ze gewonnen heeft met de ‘El Gordo’-kerstloterij.
De Spaanse tv-journaliste Natalia Escudero gilt het uit van blijdschap voor de camera’s, omdat ze de hoofdprijs in de jaarlijkse kerstloterij heeft gewonnen. Ze deelt in euforie prompt mee dat ze “morgen niet komt werken”. Alleen: Escudero die net als half Spanje loten had gekocht, was lang niet de enige winnares van ‘El Gordo’ (‘De Vette’).

Het openbaar leven in Spanje valt voor de trekking van ‘El Gordo’ haast stil. De totale inzet bedroeg een astronomische 2,4 miljard euro. Andere loterijen keren hogere individuele bedragen uit, maar de totale vetpot is nergens groter. Dit jaar viel het winnende nummer al na acht minuten, goed voor vier miljoen euro. En die wordt verdeeld onder meerdere winnaars....

Escudero moest zich tevreden stellen met ‘slechts’ 5.000 euro, iets wat ze aanvankelijk nog niet lijkt te beseffen. In een latere tussenkomst sluit ze met een denkbeeldig sleuteltje haar mond en verontschuldigt ze zich voor haar “emotionele” reactie tijdens de uitzending.

Op sociale media gingen kijkers ervan uit dat Escudero miljoenen had gewonnen en meteen haar ontslag had ingediend. Het leverde haar een pak boze reacties op.  De reporter met 25 jaar ervaring op de teller vindt niet dat ze gelogen heeft. “Ik ga op vakantie”, schreef ze op Twitter.

Lees ook: Grootste loterij ter wereld ‘El Gordo’ getrokken in Spanje: in totaal 2,4 miljard euro verloot

Een latere stand-up van Escudero waarin ze met een denkbeeldige sleutel haar mond sluit.
RTVE Een latere stand-up van Escudero waarin ze met een denkbeeldige sleutel haar mond sluit.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.