Elke week staat autistisch jongetje (6) te wachten op zijn beste vrienden: de vuilnismannen

Tracey Canterbury Cooper
Maak kennis met Noah Cooper, het 6-jarige Amerikaanse jongetje dat de harten van velen verwarmt dankzij zijn speciale vriendschap met de lokale vuilnismannen. Elke donderdag opnieuw staat het ventje ‘s ochtends vroeg te wachten tot die grote vuilniswagen weer komt en vliegt hij de twee afvalophalers in de armen.

“Het begon een half jaar geleden”, vertelt mama Tracey Cooper uit West Virginia. “Hij zag de vuilnismannen en wilde hen een knuffel gaan geven. Ik hield de medewerkers tegen en legde uit dat Noah autistisch is en heel graag een knuffel wil. Ze sprongen meteen uit hun truck voor een warme omhelzing.”

Sindsdien staat Noah elke week klaar om vuilnismannen Jacob en Mark in de armen te vliegen. En hoewel hij meestal heel snel verlegen weer naar mama loopt, wil hij elke donderdagochtend opnieuw - op afvalophalingsdag - die knuffel van de stoere vuilnismannen.

Tracey Canterbury Cooper

Waarom Noah zo enthousiast is over de afvalophalers? “Hij houdt heel veel van grote trucks en vindt het heerlijk om te zien hoe de ophalers de zakken er achteraan ingooien”, legt Tracey uit. Af en toe krijgen de twee ook een cadeautje van hun kleine vriendje. Zo krijgen ze soms zelfgemaakte koekjes of een drankje toegestopt.

“We zetten zelfs de wekker zodat we de vuilnismannen zeker niet missen”, aldus nog mama Tracey. “En als we om de één of andere reden toch niet op tijd buiten staan, dan wachten ze speciaal op ons. Ze willen hun kleine fan niet teleurstellen”, klinkt het dankbaar. “Ze hebben hem zelfs een stoeltje gegeven zodat hij zittend kan wachten.” En Jacob en Mark gaven Noah nog cadeaus: een speelgoedvuilniswagen en een pet van het afvalbedrijf. 

Wat Noah wil worden als hij groot is? Vuilnisman natuurlijk.

Tracey Canterbury Cooper27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gabriel Rasool

  Er moet veel meer van dit nieuws zijn niet heel de tijd dat er weer een schietpartij een aanslag iemand verkracht of dat ze weer ruzie aan het maken zijn in de politiek en zie ook al denk je dat je niet goed genoeg bent dat er altijd iemand is die waardeert wat je doet je moet niet een speciale diploma hebben om geliefd te. Zijn

 • Emmely Brion

  Zo schattig dit, toch nog eens een leuk artikel

 • jan swaenen

  Mooi mooi mooi!!!

 • jeroen Deschrijver

  Hoe een simpele handeling of klein gebaar iemand dolgelukkig kan maken. Iedere keer opnieuw. Fantastisch!

 • wim helsen

  Fantastisch