Egypte nodigt Elon Musk uit om naar 'buitenaardse' piramiden te komen kijken

De excentrieke miljardair Elon Musk twitterde recent dat de piramiden door buitenaardse wezens moeten zijn gebouwd.
AFP De excentrieke miljardair Elon Musk twitterde recent dat de piramiden door buitenaardse wezens moeten zijn gebouwd.
Egypte heeft Elon Musk, de Amerikaanse zakenman en stichter van Tesla en SpaceX, uitgenodigd om bouwwerken uit de oudheid in het land te komen bekijken. De excentrieke miljardair twitterde recent dat de piramiden “door buitenaardse wezens moeten zijn gebouwd”. Egypte reageerde als door een wesp gestoken. 

Minister Rania al-Mashat van Investeringen en Internationale Samenwerking, heeft Musk nu gevraagd om zelf te komen kijken. "Ik bewonder uw werk en nodig u uit om samen met SpaceX te komen onderzoeken hoe de piramiden tot stand zijn gekomen en ook naar de tombes van de bouwers ervan te gaan. We zien uit naar uw komst", aldus de bewindsvrouw.

De wereldberoemde piramiden van Gizeh bij Caïro vormen de voornaamste toeristische trekpleister van het land. Ze zijn in juli, na drie maanden sluiting wegens het coronavirus, weer heropend. De Egyptische piramiden werden gebouwd als praalgraf voor farao's.

Of Musk nu serieus was of niet met zijn complottweet - hoogstwaarschijnlijk niet - de tweet ging wel compleet viraal. Dat ging overigens gepaard met een lawine aan spottende en verontwaardigde reacties. Eerder reageerde ook de Egyptische archeoloog Zahi Hawass al op de miljardair. Hij noemde de alienopmerking een ‘totale hallucinatie’.

Lees ook: PORTRET. Gek of geniaal: is Elon Musk de nieuwe Mozes die ons naar het land van melk en honing leidt, of een ordinaire koopman in de tempel? (+)

REUTERS28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sobek Wessels

  Ze zijn wel degelijk geinspireerd op het gedachtegoed van buitenaardsewezens of Godheden maar ze zijn zeker niet door Aliens gebouwd !? Trouwens waarom staan er overal op deze planeet honderden van zulke gelijkaardig bouwwerken ? Puma punku , Chichén Itzá , Teotihuacan , Grote Piramide van Cholula , dan de vele piramiden in China nog en de enorme bouwwerken op eilanden in de stille oceaan bij Polynesië of de beelden op paaseiland ezv ... ze weten Niks die wetenschappers !

 • Johan Vloermans

  Mensen die geloven dat de piramides door buitenaardse wezens zijn gebouwd hebben dringend cursus realiteitszin nodig.

 • Diane De Smedt

  Goed nieuws; veel wagens zal hij echter toch niet verkopen in Egypte.

 • pol van de velde

  Piramides werden in Egypte gebouwd tussen 6000 en 10.000 jaar geleden, geen 4.000 jaar. Het eigenlijke doel ervan is tot op heden niet 100% zeker te verklaren. Wat Von Daniken betreft, buiten een paar toevalligheden is de rest te verklaren en gaat hij het (reeds meer dan 50 jaar geleden) verder zoeken dan de waarheid.

 • werner Van der Kelen

  De Egyptische piramiden zijn veel ouder dan de Egyptische beschaving, deze zijn zelfs gesloopt door de Egyptenaren, in oorsprong waren de vlakken van de piramides vlak de hoeken nu te zien op de vlakken waren gevuld met granieten stenen welke daar nog altijd in de buurt te vinden zijn, het merendeel van deze stenen zijn verwerkt in huizen en bouwwerken in Caïro, wat de bedoeling zijn van deze bouwwerken is het gissen doch zeker geen praal graven