Een korte broek mocht niet, daarom heeft Pim een rok aan naar z’n werk

Pim Steenbergen
Privé archief Pim Steenbergen
Op zijn werk woedde al langer een discussie over het dragen van korte broeken. Toen het vorige week, met temperaturen boven de 30 graden, nog steeds niet mocht, besloot Nederlander Pim Steenbergen (21) het anders op te lossen. Zo wordt zijn doel, dat het kledingadvies wordt aangepast, waarschijnlijk alsnog bereikt.

Vanochtend verscheen Pim in een rok op kantoor - welk kantoor dat is, zegt hij liever niet, wel dat het in Hilversum staat. Geheel onverwachts was dat niet, omdat hij vorige week al op Twitter opriep om hem een rok op te sturen die hij aan zou kunnen doen. Maar dat hij ook echt in een rok op zijn werk verscheen, hadden velen niet verwacht. Zijn actie leidt tot veel lovende reacties. “Held word ik genoemd, mensen vinden het heel dapper", vertelt hij met een knipoog.

Toen het vorige week tropisch warm was, liep hij langs bij de afdeling HR met de vraag waarom een korte broek voor mannen eigenlijk verboden is. “Ze vertelden me dat je er niet representatief uit kunt zien in korte broek. En in een rok wel?, vroeg ik. Want dan heb je toch ook blote benen?” Een rok kon inderdaad wel, kreeg hij te horen. “Dat zag ik als een kans. Ik twitterde erover en vroeg of iemand me een rok kon toesturen.” 

Extra stimulans was het bericht van het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken op Twitter eerder deze week, waarin werd vermeld dat blote benen op de werkvloer ‘alleen geoorloofd zijn als er rekening wordt gehouden met de roklengte en de conditie van de benen’. Dat kledingadvies schoot vooral vrouwen in het verkeerde keelgat. 

Die rok kreeg Pim uiteindelijk, 3 stuks zelfs. In de blauwe variant wandelde hij vanochtend het kantoorpand binnen. “Gelach natuurlijk. Niet om mij uit te lachen, maar omdat collega’s verrast waren dat ik de daad bij het woord had gevoegd.” Ook op sociale media stromen de positieve reacties binnen.

Ook de directeur was overigens lyrisch. “Ze vond het geweldig dat ik het gedaan had. Volgende week gaat ze met de afdeling HR om de tafel om de kledingvoorschriften te bespreken.”  Hij vindt het ‘een stap terug in de tijd’ dat bedrijven en het ministerie het schoonheidsideaal hanteren om bepaalde kleding niet te tolereren op werk. “Als mannen zich comfortabel voelen in een rok, moet dat kunnen. En als je spataderen hebt ook, of dikke benen.”

Pim Steenbergen
Privé archief Pim Steenbergen9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Van Looy

  Bermuda en T shirt moet kunnen, helpt ook om de airco minder hard te laten draaien= besparing!

 • Koenraad Verstraeten

  Pim, eerst wel even je benen scheren, want zo lijkt het nog nergens op, hé! ;) Pim uit de kast. Hahaha!

 • anja byttebier

  top een mooie bermuda en t-schirt moeten kunnen op het werk.we leven niet meer in de middeleeuwen.mooie actie

 • Christophe Tribolet

  Bij ons op 't werk is het ook verboden (ik werk op de baan, herstellingen/installaties), wij krijgen een ZWARTE katoenen broek, vrouwen mogen in korte (sexy) rokjes/shortjes of lichte zomerse kleedjes rondlopen. Vorige week was het echt niet uit te houden. Toen ik maandag de it'ers allemaal in een zomerse short/T-shirt zag rondlopen, dacht ik ook "F... it !" daarna de rest vd week lekker in een (geklede) short/T-shirt gaan werken... moet kunnen !!

 • MARIE-LOUISE DEVRIENDT

  echt belachelijk. Een frisse linnen broek is toch perfecte kledij! op het werk loop je niet in short.Vrouwen ook niet