Een jaar goed nieuws: honderden kaartjes, duizenden sms’jes en ongelooflijk veel naastenliefde

HLN
Naar jaarlijkse gewoonte zorgt het einde van het jaar voor een reeks terugblikken en jaaroverzichten waarin kommer en kwel vaak centraal lijkt te staan. Daardoor zou je vergeten dat er ook heel veel moois is gebeurd. Het was een jaar vol naastenliefde, dierenplezier en gezinsgeluk. Geniet hier van de meest hartverwarmende verhalen van 2019.

“Ze straalt bij elk kaartje dat ze leest”

Elza Roels uit Heusden vierde haar 106de verjaardag. En de kranige dame kreeg meer dan 250 verjaardagkaartjes in haar brievenbus, na een oproep op sociale media en via onze krant.

Elza Roels was dolgelukkig met alle hartverwarmende verjaardagswensen.
Wannes Nimmegeers Elza Roels was dolgelukkig met alle hartverwarmende verjaardagswensen.

Rode Neuzen Dag zal minstens 423.335 jongeren kunnen helpen

De vierde editie van Rode Neuzen Dag, de actie voor het goede doel van HLN, VTM, QMusic en Belfius, zal 423.335 jongeren “sterker” helpen maken. Er werd in totaal een recordbedrag van 4.315.197 euro opgehaald.

Belgisch danseresje (9) schittert samen met haar lerares bij Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres was zo onder de indruk van de 9-jarige Belgische danseres Anae en haar lerares Jeny Bonsenge dat ze hen vroeg om naar haar populaire talkshow te komen. Daar kregen de dames nog een heuse verrassing.

Nederlands gezin krijgt warm kerstgeschenk van Belgen

Belgische lezers hebben hun huis aangeboden aan de ouders van de ernstig zieke kleuter Isabella. Het 4-jarige meisje uit Den Haag werd opgenomen in een ziekenhuis in Antwerpen, omdat de afdelingen kinderintensieve zorgen in Nederland vol liggen.

“Als de hoorapparaten aangaan is het alsof er een lampje bij haar gaat branden”

Sommige gelukzalige momentjes met je kind wil je als ouder het liefst met de hele wereld delen. Zo ook de 32-jarige Paul Addison, die een heel bijzonder filmpje tweette van zijn vier maanden oude dochter Georgina. 

Ruim 972.000 sms’jes gestuurd voor baby Pia

De 1,9 miljoen euro die de negen maanden oude baby Pia uit Wilrijk nodig heeft voor het levensreddend medicijn Zolgensma, is binnen. “Elk bericht en elke euro is er één, een klein stapje dichter bij de redding van onze dochter.”

Honderdjarige na 77 jaar nog steeds gelukkig getrouwd met haar Maurice (98) 

Jeannette De Kuysscher vierde dit jaar haar 100ste verjaardag in het huisje in Heusden, waar ze na 77 jaar huwelijk nog steeds gelukkig samenwoont met haar Maurice Van Cleef (98). “We hebben zoals iedereen wel eens ruzie, maar na 77 jaar zien we elkaar nog doodgraag.”

Maurice en Jeannette zijn onafscheidelijk na 77 jaar huwelijk.
Didier Verbaere Maurice en Jeannette zijn onafscheidelijk na 77 jaar huwelijk.

Pandatweeling geboren in Pairi Daiza

Het is de tweede (en derde) pandageboorte in Pairi Daiza sinds die van Tian Bao in 2016. Tijdens de persconferentie onthulde de ambassadeur van China dat het om een jongetje en een meisje gaat. 

Amerikanen en Mexicanen genieten samen van roze wipplanken dwars door grenshek

Kinderen die met elkaar spelen op een roze wipplank: niets bijzonders. Maar wel aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. De beelden gingen viraal op sociale media.

Dé foto die de wereld beroert

Joseph Tidd (1) en Carson Pickett hebben veel gemeen: ze zijn beiden dol op voetbal en missen elk een hand. Een ontmoeting tussen het jongetje en de voetbalspeelster leverde een hartverwarmend beeld op.

Knikjesstraat van Zarra krijgt boost

Goed nieuws voor Zarra, die heel Vlaanderen wil volhangen met bordjes met het opschrift “Knikjesstraat”: online drukkerij Flyer.be biedt zijn hulp aan, én bpost gaat de straatnaambordjes gratis naar u versturen.

Brugge knikjesstraat: Zarra Neirynck
Benny Proot Brugge knikjesstraat: Zarra Neirynck

Verpleegster met engelenstem verovert hart van kankerpatiëntje (en het internet)

Beth Porch, een 24-jarige verpleegster, gaat viraal op het internet met een filmpje waarin ze een liedje zingt voor de 3-jarige Artie Vickerage. De jongen ligt al drie weken in het ziekenhuis met een zeldzame kanker.

Verrassing! Tweede flamingokuiken kruipt uit ‘nepei’ in Antwerpse Zoo

Zonder dat iemand het wist, heeft pasgeboren flamingokuiken Umi een broertje of een zusje gekregen. Het kreeg de naam Ubi.

SOS HLN. Wens van Thor (7) komt uit

De brievenbus van de familie Braeckman in het Oost-Vlaamse Overmere kreeg kilo’s post te verwerken. Het grootste deel was voor de kleine Thor (7) bestemd, die kampt met een genetische hersenafwijking en gefascineerd is door postkaartjes. Nadat zijn mama een oproep deed via SOS HLN kreeg hij maar liefst 3.782 wenskaarten aan voor zijn eerste communie.

Afghaans jongetje danst van blijdschap nadat hij nieuwe beenprothese krijgt

Zijn tragische verhaal is dat van tienduizenden andere Afghanen, gewone burgers die ledematen verloren door de oorlog in het land, maar van een video van een Afghaans jongetje dat danst van blijdschap omdat hij een nieuwe beenprothese heeft, zou een mens toch goedgezind moeten worden.

Verpleegster adopteert baby die vijf maanden lang geen bezoek kreeg in hospitaal

Vanaf het moment dat een Amerikaanse hoofdverpleegkundige de baby voor de eerste keer in het hospitaal zag, zou het kindje haar nooit meer loslaten. “Wie is die prachtige engel?” vroeg Liz Smith zich af.

Liz en Gisele in de TODAY Show.
Today Liz en Gisele in de TODAY Show.

Broers Matteo verbazen jury met uitvindingen voor mensen met beperking

Ze zijn amper 11 en 13, maar de Aalsterse broertjes Matteo en Miro Callebaut verbaasden jury en publiek tijdens Coolest Projects in Technopolis in Mechelen. Miro kaapte de eerste prijs weg met een zelfgemaakte website die het leven van mensen met een beperking eenvoudiger maakt, Matteo verbaasde met zijn handschoen die gebarentaal in gesproken taal omzet.

Miro en Matteo met hun uitvindingen.
Rutger Lievens Miro en Matteo met hun uitvindingen.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Denijs

    Het is niet allemaal kommer en kwel, voor allen een gelukkig nieuwjaar.

  • Mathieu Vandelook

    En toch vallen er steeds nog zoveel mensen naast de boot...