Echtgenote van slachtoffer Amerikaanse shutdown wint SUV én 100.000 dollar met lotto

Carrie Walls in haar gloednieuwe Ford Expedition en met haar cheque van 100.000 dollar.
Virginia Lottery Carrie Walls in haar gloednieuwe Ford Expedition en met haar cheque van 100.000 dollar.
Haar man weet door de shutdown in de VS dan wel niet wanneer hij zijn volgende loonbriefje zal mogen ontvangen, toch zal Carrie Walls uit Ashburn in de staat Virginia die zware financiële aderlating nu plots een pak minder voelen. Hoe ze dat flikte? De vrouw kaapte de hoofdprijs weg van een speciale trekking van de Virginia Lottery.

Carrie Walls uit Virginia diende dertien jaar bij de Amerikaanse luchtmacht. De job van haar echtgenoot werd niet meegedeeld, maar hij is een van de 800.000 federale ambtenaren die door de shutdown in de VS al drie weken op onbetaald verlof gestuurd is. Een perfecte timing dus voor Walls om zomaar eventjes een SUV én 87.000 euro te veroveren met de lotto.

De cijfers van Walls krasbiljet brachten aanvankelijk niets op, maar door een speciale trekking kwam ze toch als winnaar van een Ford Expedition én van 100.000 dollar (87.000 euro) uit de bus. Dat was op 4 december vorig jaar, een goeie twee weken voor de shutdown inging. De kans dat haar cijfercombinatie het zou halen van die van 554.000 andere deelnemers was amper 1.387.200 tegen 1. “Ik heb gehuild, ik kon het niet geloven”, reageerde ze. Afgelopen vrijdag zag ze het dan met haar eigen ogen, toen ze haar nieuwe Ford en haar vette cheque ging ophalen.

Magic Kingdom

Het gezin had al langer een trip naar Magic Kingdom gepland, een van de themaparken in het Walt Disney World Resort in Orlando, zelfs nog vóórdat Trumps onenigheid met het Democratische Congres over zijn grensmuur tot de shutdown leidde. Die twee partijen gingen inmiddels overigens wel akkoord om achterstallig loon uit te betalen aan de getroffen federale ambtenaren maar wanneer dat effectief zal gebeuren, is niet duidelijk. 

Het hoeft natuurlijk niet gezegd dat het prijzengeld de familie Walls dan ook erg goed van pas komt.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • HENDRIK WECKSELER

    Dan toch een gezin geholpen blijft erg van de bijna 1 miljoen andere ambtenaren daar zonder inkomen nu

  • Serge Surmont

    Je hebt het verdiend! Niets komt voor niets... Gefeliciteerd.

  • paola nerozzi

    Fantastisch toch het is je gegund