Duitse stad kiest voor 100-jarige vrouw in gemeenteraad

Een triomfantelijk Lisel Heise na haar verkiezing in de gemeenteraad.
REUTERS Een triomfantelijk Lisel Heise na haar verkiezing in de gemeenteraad.
Niet alleen in België trokken kiezers afgelopen weekend naar de stembus. Ook in Duitsland brachten inwoners hun stem uit. En die stemmen leidden in een Duits stadje in de deelstaat Rijnland-Palts tot een verrassend resultaat: de 100-jarige vrouw Lisel Heise wist een zitje te vergaren voor haar lokale partij. 

Heise, die tijdens haar werkzame leven gymnastieklerares was, had zich sterk gemaakt voor de heropening van het in 2011 gesloten zwembad in haar woonplaats. Dankzij een burgerinitiatief mag ze een van de zetels in de raad van de stad Kirchheimbolanden gaan bezetten.

De eeuweling is van plan om de zetel in te nemen. “Iedereen die iets wil veranderen, moet er voor opkomen”, vertelde ze aan Duitse media. Gelijk met de verkiezingen voor het Europees Parlement waren gisteren in Duitsland tal van andere stemmingen voor lokale en regionale bestuursorganen.

Lisel Heise leest zich vast in voor haar politieke loopbaan.
REUTERS Lisel Heise leest zich vast in voor haar politieke loopbaan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.