Duitse politie redt man die wordt achtervolgd door baby-eekhoorn

Polizei Karlsruhe
De politie van de Duitse stad Karlsruhe kreeg gisteren een opmerkelijke oproep binnen. Een Duitse man belde in paniek naar de politiecentrale, omdat hij achtervolgd werd door een eekhoorn. "Ik heb dringend hulp nodig", klonk het aan de telefoon.

De Duitser, die anoniem wenst te blijven, probeerde gisteren tevergeefs de kleine eekhoorn van zich af te schudden. Uit pure wanhoop belde hij naar de politiecentrale, die een patrouille ter plekke stuurde. Toen de agenten arriveerden, was de achtervolging nog volop aan de gang.

Vermoedelijk is het beestje zijn moeder kwijtgeraakt en ging het daarom op zoek naar een nieuwe thuis. "Het komt vaak voor dat baby-eekhoorns die hun moeder verliezen, zich alleen nog maar op één persoon kunnen richten”, vertelt politiewoordvoerster Christina Krenz aan 'The Guardian'. “Die man wist niet meer wat hij moest doen en belde dan maar de politie. Hij voelde zich duidelijk bedreigd.”

Uiteindelijk stopte de achtervolging toen de eekhoorn zich plots neerlegde en in slaap viel. Hij was duidelijk moe geworden van de achtervolging. De agenten brachten het diertje, dat de naam Karl-Friedrich kreeg, naar een lokaal dierenopvangcentrum waar het momenteel de nodige zorgen krijgt.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PIETER ROGIERS

  @ann: eekhoorns en kauwen zien er misschien schattig uit maar zijn in de natuur 1 van de grootste moordenaars, specialisten in het leegroven van zangvogelnesten: eieren en jonge vogeltjes worden levend verslonden!!

 • kami sama

  Voor een kleine eekhoorn ff de politie bellen. Die heeft toch een boete gekregen mag ik hopen.

 • eric maier

  denk dat de eekhoorn vooral een vorm van hulp zicht, instinctmatig voelend dat hij het zo niet zal halen. De politie lacht zich nog altijd een breuk met die panikerende vent.

 • aaron lammens

  Die duitsers doen ook echt alles om toch maar in de kijker te staan Maar er is hoop voor het slachtoffer De eekhoorn heeft bekend dat hij zich bedreigt voelde en daarop de achtervolging inzette de eekhoorn is dan buiten alle proporties opgepakt voor ordeverstoring en het in gevaar brengen van een bange muis zo schuldig als wat wacht de eekhoorn nu zijn straf af

 • Ann De Boeck

  Wat een schattig diertje !!! Ik zou vereerd zijn dat het mij als vervang mama had aanzien... En het vervolgens zelf naar een gespecialiseerd centrum gebracht hebben. We hebben ooit een kauw opgevangen en laten aansterken, die volgde ons ook. Wat een 'flauwe' man, pfff!!