Droomjob: laat je betalen om met LEGO te bouwen

LEGO is op zoek naar een professionele modelbouwer. Iets voor jou?
Shutterstock LEGO is op zoek naar een professionele modelbouwer. Iets voor jou?
Kan jij werkelijk alles maken met LEGO-blokjes? Dan is dit jouw droomjob. Je moet er wel voor naar Scheveningen in Nederland. Daar is het nieuwe ‘LEGOLAND Discovery Centre’ op zoek naar een ‘Master Model Builder’ om de mooiste LEGO-modellen te maken en jonge bezoekers te inspireren om zelf aan het bouwen te slaan.

De voornaamste functievereiste is dat je gek bent op LEGO en daar aan bezoekers alles over willen vertellen, meldt de vacature. In workshops helpt de meesterbouwer jonge bezoekers tussen de 3 en 10 jaar oud zelf LEGO-creaties maken in het Discovery Centre, dat in 2020 opent voor het publiek.

De functie Master Model Builder is een zeldzame: wereldwijd zijn er slechts 26 LEGO-fanaten met die functie. De eisen zijn dan ook hoog. Kandidaten hebben bij voorkeur kennis van en ervaring met modelbouwen op professionele schaal. Zij moeten niet alleen creatief zijn en de mooiste bouwwerken in LEGO kunnen maken, maar ook met praktische eisen en strakke deadlines uit de voeten kunnen. De wensen van het hoofdkantoor voor een nieuwe display moet je snel kunnen uitvoeren, binnen het gestelde budget. 

De functie Master Model Builder is zeldzaam: wereldwijd zijn er slechts 26 LEGO-fanaten die deze functie hebben

Als teamleider is de Master Model Builder verder verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, design, productie en installatie van alle displays met LEGO. Ook moet iedere dag samen met de technisch manager gecontroleerd worden of de displays er nog pico bello bijstaan. Want als het Discovery Centre straks opent, zullen er in totaal zowat drie miljoen LEGO-blokjes opgesteld staan. 

Uithangbord

De meesterbouwer is tot slot een uithangbord. Hij of zij spreekt naast Nederlands ook uitstekend Engels en is het publieke aanspreekpunt voor de attractie. Ook media-optredens behoren tot het takenpakket. 

Solliciteren kan tot en met 18 november via deze website. Wel moet je voorbereid zijn op een intens sollicitatieproces. Wie door de eerste selectie komt, wordt uitgenodigd zijn of haar Lego-skills te tonen in de ‘Brick Factor’-wedstrijd, die live wordt uitgezonden. 

Bekijk ook: Meer dan speelgoed alleen: dit kan je bouwen met LEGO

Bekijk ook: Te schattig: puppy rijdt rond in rolstoel van LEGO
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ro butzen

    Daniel: totaal mijn gedacht, dit lijkt me meer een job van moeten moeten moeten en niets fijns meer aan. Het grote plezier van LEGO is dingen bedenken, uitproberen, herwerken en dan tot een geweldig resultaat komen. Tijdsdruk is daar een nefaste spelbreker.

  • Daniel Corstjens

    Oeps,is ineens geen droomjob meer maar een job recht naar een burnout! Bouwen doe je op uw gemak en niet met de klok langs u!