Ga naar de mobiele website
^ Top

Drie jaar lang stond Victor op dezelfde hoek van de straat. Tot deze reddende engel stopte en zijn leven voorgoed veranderde

Facebook
Iedereen kende hem in Kemah, een plaatsje in de Amerikaanse stad Texas. Drie jaar long stond hij op hetzelfde drukke kruispunt - zon of regen - en werd hij steevast aangestaard door de automobilisten die voorbij reden in hun wagens. Maar niemand die stopte om te vragen wie hij was en of hij soms hulp nodig had. Maar eind december gebeurde iets dat zijn leven helemaal zou omgooien.

Die dag passeerde Ginger Sprouse en zij deed iets wat nog niemand eerder had gedaan. De vrouw, die kookles geeft en een traiteursdienst heeft - Art of the Meal - had de verwaarloosd uitziende man al vaak zien staan als ze de baan op moest, soms tot vier keer per dag, en zich afgevraagd wie hij in hemelsnaam was. Deze keer besloot ze te stoppen en het hem te vragen.

Hij bleek Victor Hubbard te heten en vertelde dat hij psychische problemen had en dakloos was. Zijn moeder had hem verlaten en hij wachtte al drie jaar op de hoek van de straat tot ze zou terugkomen om hem op te halen. Sprouse had zo met hem te doen dat ze besloot hem te helpen. (lees hieronder verder)

Ze startte een Facebookpagina waarop ze zijn verhaal deelde met de wereld: 'This is Victor'. Langzaam maar zeker trok die de aandacht van steeds meer mensen en heel wat van hen boden zelfs hun hulp aan. Sprouse nam het voortouw en verwelkomde de man in haar huis. Ze kookte voor hem, waste zijn kleren en maakte een doktersafspraak om hem te helpen met zijn mentale problemen. "Ik ben echt overweldigd door al het medeleven dat ik krijg", reageerde de man zelf in een filmpje.

Fundraiser
En daar bleef het niet bij, want Ginger startte ook een fundraiser op GoFundMe, om geld in te zamelen voor Victor, zodat "de zachte en lieve man" een nieuwe start kon maken. Na twee maanden staat er al 28.000 euro op de rekening. Het is een welkom extraatje, want intussen is hij ook aan het werk. In de keuken van het bedrijf van Ginger. En dat doet hij met een brede smile op zijn gezicht. "Ze heeft me echt gered. Ze hielp me toen niemand anders met me inzat", vertelt Victor. (lees hieronder verder)

Facebook

Doordat zijn verhaal bekend werd, kwam hij ook in contact met een oom, die in het oosten van Texas woont. En die zette hem dan weer op het spoor van zijn moeder. Vorige week zagen ze elkaar voor het eerst terug. "Ik heb met haar gesproken", aldus Victor. "Ik heb het gevoel alsof ik echt iets bereikt heb."

Apetrots
En Ginger? Die is apetrots op haar nieuwe vriend. "Hij is een superkerel en een lachende, geweldige aanvulling op mijn team in de keuken. Ik ben ongelofelijk trots op hem", zegt ze nog.

Facebook3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • A A

    Ginger God zal je belonen, en waren we ook allemaal Ginger. Dan was er geen armoede in deze wereld als de rijken een kleine gedeelte naar de armen gaven enof helpen dan hadden we geen miserie in de Belgische stations en steden .maar wie veel heeft wil meer en wie meer heeft wil nog meer en dat is de mens eenmaal

  • Renzo De Hond

    Je ziet ze overal staan aan verkeerslichten in grote steden in de VS. Het is mensonterend dat je zo de dag door moet. Ik geef toe dat ik meestal ook gewoon doe alsof ik ze niet zie, want je kunt niet iedereen iets toesteken. Maar af en toe draai ik mijn raam toch eens open en geef ik hen wat dollars, een blikje cola of een snack die ik naast mij heb liggen. Ik zie het ook Amerikanen doen, dus ook zij zijn niet totaal blind voor het ontwrichte systeem in hun land.

  • kevin peters

    Das nu echt helpen se,ziet er ne leuke kerel uit.Top.

Meld een bug