Door een onverwachte vertraging deden deze passagiers vannacht iets heel unieks

Thinkstock
De passagiers van vlucht HAL 446 van Hawaiian Airlines zijn vannacht teruggevlogen in de tijd. Op zich niet opmerkelijk - in de luchtvaart is dat schering en inslag - maar deze vlucht deed dat door een onverwachte vertraging over de jaarwisseling heen. De vlucht vertrok in 2018, en kwam toe in 2017.

De vlucht van Auckland (Nieuw-Zeeland) naar Honolulu is sowieso niet erg goed voor je bioritme. De twee steden liggen een dikke 7.000 kilometer van elkaar af - goed voor bijna negen uur vliegen - en het tijdsverschil is immens: Auckland ligt maar liefst 23 uur voor op Hawaii. 

De vlucht van gisterenavond zou normaal net voor middernacht vertrekken in Auckland, maar kende onverwacht een vertraging van 10 minuten. Daardoor maakten de passagiers de jaarwisseling nog net mee in Nieuw-Zeeland. Vervolgens vlogen ze terug naar 2017 en kwamen om kwart na tien 's ochtends (op 31 december dus) aan in Hawaii. Meer dan 13 uur voor het nieuwe jaar.

Nieuwsreporter Sam Sweeney stuurde deze uitzonderlijke gebeurtenis via Twitter de wereld in, en heel wat mensen waren danig onder de indruk van het tijdreizen. De 'Back to the future'-mopjes bleven dan ook niet lang uit.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Gelukkig had het vliegtuig vertraging, het is maar te zien hoe je het bekijkt.

 • Jack Vanderveen

  Het is niet bizar, Het is niet uniek Het is gewoon logica ook leuk: er is helemaal geen tijdsverschil. maar wel verschil in kloktijd! maar dat is iets heel anders.

 • Wauters Menu

  Neen Walter. Ben is juist. Kijk welk uur het is in Nieuw Zeeland als het vliegtuig landt in Hawaii. 1 uur verschil welliswaar een andere datum. Je bioklok houdt rekening met de uren en niet met de kalenders.

 • Mohamed Kabbal

  Wat men nogal moet doen om de kranten te vullen. Normaalste zaak van de wereld. Gebeurt regelmatig maar zonder jaarwisseling.

 • walter mertens

  Ben tel de uren dat je wakker bent . en je snapt het