Dolkomisch en akelig tegelijk: virale ‘Deepfake’-creatie is mix van Donald Trump en… Mr. Bean

Youtube
Een ‘deepfake’-video die momenteel viraal gaat, combineert het gezicht van Britse tv-legende Mr. Bean met het lichaam en de uitlatingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Een mash-up om U tegen te zeggen.

‘Deepfakes’, video’s waarbij het gezicht van een persoon digitaal op een ander lichaam wordt geplakt, zijn een product van tools die artificiële intelligentie en machinaal leren gebruiken. Deze video werd gemaakt door ‘PolygonGraphics’. Met dank aan bekkentrekker van dienst, acteur Rowan Atkinson in zijn beroemde rol als Mr. Bean, krijgt een oude speech van toenmalige presidentskandidaat Donald Trump een heel nieuwe uitstraling.

Deepfake-video’s zijn soms een beangstigende vorm van Fake News 2.0, waarbij handige techfans prominente figuren wat ze maar willen in de mond kunnen leggen. Eerder werden ook al de hoofden van beroemde actrices akelig realistisch op de lichamen van porno-actrices geknutseld. Er bestaat dan ook groeiende ongerustheid over het potentieel van de technologie. Maar even vaak ontstaan puur geestige creaties die ook enkel die humor als doel hebben, zoals hier het geval is. 

Waarom ‘PolygonGraphics’ koos voor deze opvallende mix? “Ik vind dat veel typische gebaren van de president erg vergelijkbaar zijn met die van Mr. Bean”, legt de maker uit aan The Daily Dot. “Vooral in de immer opengesperde ogen van Bean zag ik ook een boeiend contrast.” Al is het net die tegenstelling tussen beide hoofdrolspelers die van dit product een afstotelijk gewrocht maakt.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Ypres

  Ben het er mee eens dat Trump bashing serieus begint tegen te steken. Maar om nu te zeggen dat hij de meest geliefde president ooit is, is wel nogal lachwekkend.

 • Karel Tichmann

  Anti-Amerikaanse propaganda draait weer op volle toeren, maar toch is Trump de meest geliefde president in de geschiedenis van Amerika.

 • René Mattyns

  Beetje zielig dat men zelfs met deze technologie op Trump hakt.Er zijn er die veel tijd en kronkels hebben

 • Franco Spertini

  Zelfs zonder trucage is het dolkomisch en akelig.

 • Chris Devlaeminck

  Ik vind er niets dolkomisch en akelig aan. Enkel afgezaagd dat Trump bashen.