Dochter verrast terminale moeder met onvergetelijke flashmob

In oktober 2012 sloeg het noodlot een eerste keer toe voor Amy Wagner: ze bleek eierstokkanker te hebben. Ondanks een zware operatie en chemotherapie keerde het vieze beest zes maanden later terug. De kans op herstel bleek onbestaande. Om haar leven te eren, zette haar dochter nu een flashmob op poten met niet minder dan vijftig dierbaren. Sommigen kwamen zelfs overgevlogen uit andere staten om Amy (56) de verjaardag van haar leven te bezorgen.

"Het besef dat ze terminaal is... Dat is heel moeilijk te accepteren", aldus dochter Lauren Keppel uit Illinois. "Letterlijk elke dag is een geschenk voor haar. 'Laat ons het leven ten volle leven', luidt haar motto. Vandaar ook dit initiatief, we willen nog zo veel mogelijk halen uit de dagen die haar resten."

Geoefend in de kelder
Lauren legde het idee eerst voor aan haar stiefvader Scott Hindsley. Nadat die het licht op groen gezet had, stuurde ze een resem e-mails de deur uit. De respons bleek overweldigend: stiefbroer Grant uit Utah beloofde te komen, net als schoonfamilie uit Indiana en een vriend uit Californië. Als klap op de vuurpijl wilden ook de ouders van Wagner zelf hun woonst in Florida verlaten om een dansje te plaçeren. "Iedereen ging gewoon akkoord, kun je nagaan hoe geliefd ze was", aldus Lauren.

Samen met een vriendin bokste ze vervolgens een choreografie in elkaar op de tonen van 'The best of my love' van The Emotions. De beelden stuurden ze naar alle deelnemers, zodat die ze ook konden instuderen. De man van Wagner oefende de stapjes zelfs in de kelder, nadat zij gaan slapen was.

"Mooiste wat me ooit overkomen is"
Op 10 mei -een dag voor haar 56ste verjaardag- was het grote moment dan aangebroken. Lauren, haar echtgenoot en Scott trapten het spektakel op gang, waarna ook snel de stiefbroer zijn opwachting maakte. "Ik dacht dat hij speciaal voor mijn verjaardag langsgekomen was en dat het daarbij zou blijven", aldus een compleet overdonderde Wagner. "Maar 50 mensen die zo'n moeite doen voor mij... Dit is het mooiste wat me ooit overkomen is. Ik zie hen allemaal zo graag. Ik voel me echt vereerd."

Het laatste woord is voor de initiatiefneemster. "De impact die ze op onze levens gehad heeft, is geweldig en daar wilde ik haar op een onvergetelijke manier voor bedanken. Volgens mij beseft ze niet eens hoeveel ze ons gegeven heeft. Na onze act kon ze een kwartier lang geen woord uitbrengen, zo overdonderd was ze. Nooit gedacht dat mijn moeder zo lang kon zwijgen."