Dit paard lijkt stervende merrie te bijten, maar dan blijkt dat hij het leven van zijn stalgenoot redt

Screenshot
Een paard is er op wonderbaarlijke wijze in geslaagd het leven van zijn stalgenoot te redden. De Engelse eigenaars hadden de merrie opgegeven, na zes uur zwoegen om Beatrice op haar poten te krijgen. Maar 20 minuten voor de dierenarts het fatale spuitje zou toedienen, hielp haar stalgenoot Beau de merrie recht te staan. Het filmpje van de reddingsactie nabij Bath gaat viraal.

Eigenaar Donald MacIntyre en zijn vrouw Jane Lipington hadden het paard op de stalvloer aangetroffen, Beatrice was in elkaar gestuikt door hevige pijnen in de buikstreek. Een aandoening die vaak bij paarden voorkomt. Hoe langer de merrie op de grond lag, hoe groter het risico op orgaanfalen werd door het enorme gewicht van het paard. 

Donald en vier van zijn medewerkers op de boerderij hadden herhaaldelijk geprobeerd om het dier te dwingen op haar poten staan. Ze hadden zelfs de grove middelen bovengehaald. Maar niets mocht baten, zelfs geen touwen of een tractor. De hartslag en de bloeddruk van Beatrice stegen naar een levensgevaarlijk niveau, dus besloot de eigenaar het dier niet langer te laten lijden. Hij belde de dierenarts om haar een verlossend spuitje te geven. 20 minuten voor het zover was, herinnerde Donalds vrouw Jane zich dat Beau, de stalgenoot van Beatrix, uitgelaten moest worden en ze opende zijn staldeur. In plaats van naar buiten te gaan, benaderde de hengst zijn maatje, liet hij zijn hoofd en nek over de staldeur zakken en beet in de nek van Beatrice in een poging haar te helpen. Als bij wonder rolde de merrie op haar zij en stond ze recht. Intussen is het paard weer helemaal hersteld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jane is nog altijd niet bekomen van de bijzondere reddingsactie van Beau. “We dachten dat we Beatrice kwijt waren en hadden alles geregeld voor haar spuitje, maar Beau wist wat hij moest doen. De dierenarts was ook onder de indruk van haar herstel. Dat paarden uitzonderlijke dieren zijn, wisten we al langer, maar we hadden nog nooit een paard het leven van een soortgenoot zien redden. Zes uur lang hebben we met touwen en machines Beatrix proberen rechttrekken, maar het was allemaal tevergeefse moeite. Beau is er wel in geslaagd haar op haar poten te krijgen. De twee zijn al vier jaar maatjes en hebben een bijzondere band.”

Het koppel heeft 23 paarden op hun boerderij in het Engelse Langridge. 
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Davy Van Rossem

  Elke de vos: een paard is een dier en heeft dus poten. Dat jij graag paarden ziet heeft niets met de definitie van het woord poot te maken. Niemand verbiedt je op zich ben het benen te noemen, maar iemand die het poten noemt kan je niets verwijten want hij is correct.

 • Elke De Vos

  Bieke Cuyt; een paard heeft BENEN en een HOOFD, géén poten en een kop!

 • Veronique Dereepere

  Hartverwarmend

 • peter deman

  En dat doen wij met uitzonderlijke dieren. Ze opsluiten, gebruiken voor ons eigen plezier, ze opeten en ze ons werk laten doen. Leve de mensheid

 • Johan Ongena

  Da is toch wel schone !