Dit is zéker het kleurrijkste ooggetuigenverslag van het jaar

Dit kleurrijke verslag van een wel erg meelevende ooggetuige gaat hard op het internet. Courtney Barnes uit Jackson in Mississippi leeft zich helemaal in in het ongeval dat hij net heeft gezien en waarbij een politiewagen betrokken was. "O meid, hij ráákte die paal!" Of: het interview van het jaar, zoals de Washington Post het stelde.

De groenharige Barnes met groene valse nagels werd onder meer geïnterviewd door tv-station WLBT, dat duidelijk de hoofdvogel afschoot met hem. "Ik ben ooggetuige en wat ik heb gezien was een vreselijke, tragische situatie", begint Barnes te vertellen. "Een kerel kwam aangereden en ik denk dat de politie hem wou doen stoppen. De man zei 'nee, vandaag niet' en toen begonnen ze elkaar na te racen als kat en hond."

"Mijn honger was over"
Courtney Barnes gaf graag nog meer gevoelige details. "O meid, hij ráákte die paal! Zijn hoofd ging de ene kant op en zijn lichaam de andere. En dit is het resultaat."

"De politiewagen tolde als een tornado, meid, en de Heer schudde ermee en de agent raakte gewond", vertelt Barnes op heel bewogen wijze. "Ik ging eigenlijk een stukje burger in de Burger King kopen, m'vrouw, maar ik stopte halverwege omdat mijn honger gewoon over was. Want toen ik het ongeval had gezien, meid, werd ik nieuwsgierig. Ik moest het gewoon kunnen vatten, dat iemand zo'n moeilijk moment meemaakte, zo'n moment dat gewoon niet... M'vrouw, ik kan gewoon niet verder praten."

screenshot YouTube


De agent werd door de crash van achter zijn stuur naar de passagierszetel gekatapulteerd en verbrijzelde met zijn hoofd het raampje. "Die agent weet niet of zijn leven nog verdergaat of dat het gedaan is met hem", zegt Courtney Barnes voor de camera. De gewonde politieman heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten en is aan de beterhand. De andere bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en kon nog niet opgespoord worden.

SYTYCD
Courtney Barnes is geen onbekende in de VS. Hij nam meermaals deel aan So You Think You Can Dance, waarin hij zelfs de finale in Las Vegas haalde. Een geboren performer, zoveel is duidelijk.

twitter