Dit is volgens NBC de reden dat Nederland zo goed is in schaatsen

Dat Nederland zo succesvol is bij het snelschaatsen op de Olympische Spelen heeft volgens de Amerikaanse nieuwszender NBC een heel specifieke reden. Tijdens de openingsceremonie werd namelijk door verslaggeefster Katie Couric beweerd dat schaatsen een belangrijk vervoersmiddel is in steden als Amsterdam.

Bij de beelden van het Nederlandse team op de openingsceremonie merkte de verslaggeefster van het Amerikaanse NBC het volgende op: "Nederland is goed in snelschaatsen en je vraag je wellicht af waarom." Daarna volgt een uitleg waarin ze zegt dat Nederland onder het zeeniveau ligt en dat schaatsen daarom in steden als Amsterdam een belangrijk vervoersmiddel is. "Al sinds de de grachten bestaan, hebben de Nederlanders ze gebruikt om op te schaatsen. Zo konden ze elkaar bereiken, maar ze doen het ook voor hun plezier."

Nederlander Jos Duijvenstein postte een filmpje van de onzinnige uitleg online. "Dit kan je niet verzinnen", schreef hij erbij. "Dit is waarom de Amerikanen minder snugger zijn dan de rest van de wereld: ze verspreiden fake news." De tweet leverde natuurlijk veel reacties op; inmiddels is hij al ruim 800 keer geretweet. Ook komen er veel sarcastische reacties. "Ik kluun altijd naar mijn werk." (Klunen betekent met schaatsen aan over land lopen, nvdr.)

Dat de Nederlanders goed zijn in schaatsen, was te zien toen op de eerste afstand van de olympische spelen gelijk goud, zilver en brons werd gepakt:

Nederland pakt op de eerste schaatsafstand op de Spelen meteen goud, zilver en brons.
AFP Nederland pakt op de eerste schaatsafstand op de Spelen meteen goud, zilver en brons.14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dick van Aggelen

  De laatste keer dar er geschaatst kon worden op die stinkende grachten van Mokum was op 11 februari 2012, dus 6 jaar geleden.

 • Rob Delbeek

  Chris deckers je zit er volledig naast, veralgemen id nooit goed, ook belgische sporters gaan voor winst, we blijven wel vaker met de voeten op de grond, nederlanders zijn vaak mondiger, naar het arrogante toe, in het uiten van hun kunnen, omdat ze denken dat dit het zelfvertrouwen boost (in een poging een gebrek eraan te maskeren) Arrogantie hoeft echt niet om top te zijn, zie een Federer

 • Hans van Amsterdam

  Ach, de Ollanders zijn goed in schaatsen en tweede worden op wereldkampioenschappen voetbal. Wij Belgen zijn voor de echte kenners al eeuwen lang de onbetwiste nummer een in het brouwen van de beste bieren. Zojuist nog even van mogen meemaken en dat is veel belangrijker dan die gouden, zilveren en bronzen plakken die men in PyeongChang hoopt te ontvangen.

 • piet boer

  @louis bouduin Zoals de belgische fietsers..

 • Pieter Martens

  Aan de reporter van nbc ,en alle Nederlanders lopen op klompen. En nog iets voor de amerikanen ,Amerika is niet de wereld en de wereld is niet Amerika gesnapt?