Disneyprinsessen missen een lichaamsdeel, en je hebt het vast nog nooit gemerkt

Disney
Van Sneeuwwitje tot Moana: je hebt vast wel een of meerdere Disneyfilms met een prinses erin gezien. Maar zelfs de grootste fans zullen waarschijnlijk niet gemerkt hebben dat de dames een lichaamsdeel missen. Waar zijn hun vingernagels naartoe?

Disneyprinsessen hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. Zo zijn ze steevast knap, (iets te) slank en hebben ze altijd aanleg tot zingen. Verder dragen ze overwegend blauwe kleren, omdat ze zo een krachtige uitstraling hebben, en hebben ze vaak een ouder (meestal hun moeder) verloren. En ze hebben meestal ook geen vingernagels. Kijk zelf maar:

Disney
Disney Disney
Disney
Disney Disney

via GIPHY

De eerste prinses - Sneeuwwitje - had al geen nagels, en ook de daaropvolgende prinsessen moeten het zonder doen. De meest recente dames doen het echter beter: bij Elsa, Merida en Moana kan je vingernagels spotten:

Disney
Disney

Je zou dus kunnen stellen dat Disney zich in het verleden niet druk maakte om de nagels van zijn prinsessen - wegens te tijdrovend en dus te duur om te tekenen - maar zich intussen bedacht heeft. Die vlieger gaat echter niet op: de slechte koningin uit 'Sneeuwwitje' - de film dateert uit 1937 - had wél nagels. En Ursula uit 'De Kleine Zeemeermin' heeft zelfs rood gelakte exemplaren.

via GIPHY

via GIPHY

En het zijn ook niet alleen de 'slechteriken' die nagels kregen, want ook Belle heeft er. Soms toch, want op sommige momenten verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Disney
Disney

Een waar Disneymysterie, zeg maar!

via GIPHY

(En nee, ook Aladdin heeft er geen.)
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Laurent Van De Velde

  Toch raar hoe wij, de disney generatie, opgegroeid zijn wetende dat er zoiets bestaat als vingernagels want ja, tegenwoordig als het niet op tv komt dan weet de jeugd er niet van...

 • Arie Verwimp

  En waar is het strottehoofd gebleven?

 • Dominique Cox

  Men leert alle dagen wat bij, hé: geen vingernagels omdat het te veel tijd in neemt en dan te duur zou kosten. Toen ik de titel las keek ik meteen naar de borsten maar ze hebben die allemaal wel. Voor de rest kon ik het niet spotten, hetgeen goed is want voor de mensen die naar deze Disneyfilms kijken stoort "nagels of geen nagels" niet.

 • Ronny Van de Wal

  De prinses die geen nagel had om aan haar gat te krabben.....

 • Tom Hermans

  Doge Elbers, Francis Brooks heeft gelijk. 4 ipv 5 is sneller, dus goedkoper. Ook: veel personages hadden handschoenen, verdere simplifiëring wat het ook weer sneller en goedkoper maakte. Zelfde voor vingernagels.