Dierenambulance rukt uit voor beknelde rat in riooldeksel

De rat was doodsbang, toen hij klem zat in het putdeksel.
Berufstierrettung Rhein Neckar De rat was doodsbang, toen hij klem zat in het putdeksel.
De rat is wellicht niet het meest populaire beestje uit het dierenrijk, maar voor de Duitse dierenambulance maakt dat niets uit.  Meerdere brandweerlieden bevrijdden het diertje uit een heel benarde positie. 

Het knaagdier zat muurvast in een putdeksel in de gemeente Bensheim in de deelstaat Hessen, toen de hulpdiensten aankwamen. Zijn bovenlichaam stak boven de put uit, maar verder dan dat kwam hij niet. “Hij piepte en was erg bang”, vertelt hulpverlener Michael Sehr tegenover Bild. 

De eerste pogingen mislukten, waarna brandweermannen het putdeksel optilden om het vanaf de onderkant te proberen. En met succes. Niet veel later was het beest weer vrij en lieten ze hem weer los in de put. “Hij sprong gelijk het riool weer in!”

De rat kon niet meer op eigen kracht loskomen doordat hij vast zat in het putdeksel.
Berufstierrettung Rhein Neckar De rat kon niet meer op eigen kracht loskomen doordat hij vast zat in het putdeksel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.