Deze puppyfoto's zijn zo "onfatsoenlijk" dat Facebook besloten heeft ze te weren

Een onschuldig beeld werd geweerd door Facebook
Dominic Ibaos /Facebook Een onschuldig beeld werd geweerd door Facebook
Dominic Ibaos wilde maar wat graag zijn pasgeboren puppy laten bewonderen op Facebook. Maar de sociaalnetwerksite deed de foto's van de naakthond in de ban na een klacht van een gebruiker. Zie jij waarom?

De puppy, Dimitri genaamd, is een Mexicaanse naakthond. En hij ligt heerlijk te rusten in de handpalm van zijn baasje. Niets mis mee, toch?

De trotse tiener uit de Filipijnen zag er uiteraard ook geen graten in. Hij had de beelden nog maar net gepost in een Facebookgroep voor dierenliefhebbers of er volgde al een melding van de sociaalnetwerksite dat de kiekjes geblokkeerd werden.

Alhoewel Dominic Ibaos eerst van zijn melk was door de melding, kon hij er nadien toch smakelijk om lachen en maakte de bewuste aankondiging openbaar op Twitter. In geen tijd ging de post viraal met duizenden likes en retweets.

Deze melding kreeg de tiener van Facebook
Dominic Ibaos /Facebook Deze melding kreeg de tiener van Facebook

"Wanneer ik naar de kiekjes kijk, zie ik gewoon een onschuldige puppy", legde Ibaos uit. "Ik realiseerde me toen niet dat het ook wel kon aanzien worden voor een mannelijk geslachtsdeel."

Eerst was de tiener gekwetst en boos, maar nu voelt hij zich beter omdat heel wat mensen de melding van Facebook hilarisch vinden. "Kleine Dimitri zou het te gek vinden om zo beroemd te zijn", besloot de jongen.

Dominic Ibaos showt zijn puppy
Dominic Ibaos /Facebook Dominic Ibaos showt zijn puppy
Dominic Ibaos /Facebook
Dominic Ibaos /Facebook23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Die ene bepaalde foto is er, volgens mij, om gedaan en heeft geen meerwaarde. Elk dier heeft recht van leven, maar ik vind het toch maar een mottig beest.

 • Pascal Verhaevert

  boycot facebook mensen

 • Jurgen Van Den Bergh

  Op die eerste foto zag ik in eerste opslag ook geen puppy...

 • Marc Wouters

  Jawadde, nu moeten foto's op Facebook al toegevoegde waarde brengen... dan kan een heel groot deel van Facebookfoto's direct de vuilbak in.

 • annie laureys

  het is toch maar een puppy , voor de rest is het open en bloot , wat een preutsheid