Deze kerels geloven nog in dienstbetoon en oogsten applaus op internet

Facebook
Iets teruggeven aan de gemeenschap, het lijkt een preek uit ver vervlogen tijden. Maar dat is het lang niet. Ten bewijze, twee kerels uit de Amerikaanse staat Alabama. Zij maaien het gras van wie dat zelf amper of niet (meer) kan. Het kost hun klanten niks. Zoals een kranige dame van 93.

Toen het Rodney Smith Jr. en Terrence Stroy ter ore kwam dat de voor hen compleet vreemde bejaarde vrouw nog altijd zelf poogde haar gras te maaien, trokken de twee vrienden er vorige week naar toe om haar gazon onder handen te nemen. "Geen nood", postte Smith op Facebook. "Voortaan zal onze organisatie tweewekelijks het gras bij haar maaien. We willen een verschil maken in onze gemeenschap."

Het hartverwarmende verhaal ging viraal: het werd op een week tijd bijna 260.000 keer gedeeld en kreeg al 1,3 miljoen likes.

Smith kreeg het idee om hulpbehoevende mensen met hun gras te helpen toen hij vorig jaar een oudere man zag sukkelen. Hij richtte Raising Men Lawn Care Service op met de bedoeling veertig grasperken aan te pakken. Maar na twee maanden zat hij met zijn vrijwilligers al aan 200 gazons.

Hun diensten zijn gratis. Smith maakte als financiering van zijn project een GoFundMe-pagina aan om giften te verzamelen. Hij haalde al 21.000 dollar van de beoogde 25.000 binnen. Met het geld worden materiaal en T-shirts voor de vrijwilligers aangekocht. De kleur van het T-shirt staat, zoals bij karate, in verhouding tot de geleverde prestaties.

We did this sweet lady's lawn today. She... - Rodney Smith Jr. | Facebook