Deze hilarische Vlaamse video over Donald Trump is bezig de wereld te veroveren

rv
De Vlaamse muziekproducer Bumperfunk - die onder meer tracks schreef voor de televisiereeksen Vermist en Aspe - heeft een hilarische video gemaakt over de Amerikaanse president Donald Trump. En die verovert langzaam de wereld.

"Niemand is beter" en "niemand kan het beter dan ik": met die uitspraken van Trump gingen Jan 'Bumperfunk' Willems en zijn vriendin Soetkin Vanden Eynden aan de slag voor 'Nobody': niemand kent het systeem beter, niemand is sterker en niemand bouwt beter muren. Of dat is toch wat de Amerikaanse president iedereen wil laten geloven.

"Ik heb het filmpje online gezet toen Donald Trump op bezoek was in ons land", vertelt Willems. "Zoals nog wel andere mensen heb ik geen positief gevoel over de man en zijn uitspraken. Zelf ondervind ik er geen rechtstreekse negatieve gevolgen van, maar het stoort toch. Ik wilde graag mijn mening eens ventileren. Vandaar het idee."

Muziek
De aanstekelijke muziek en de uitspraken van Trump waren er eerst. "Daarop zochten we een leuke manier om die uitspraken te counteren. En hoe kon dat beter dan met reacties van een reeks mensen die écht iets te betekenen hebben gehad in de wereldgeschiedenis. Zo was het concept geboren." (lees hieronder verder)

Jan Willems.
rv Jan Willems.

Intussen ging het nummer al vlotjes door de 86.000 views, op Facebook alleen al. "En het begint steeds meer vaart te krijgen, want de video heeft intussen ook Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten bereikt", aldus Willems. De commentaren bij de video zijn unaniem lovend. "Ik denk dat er nog wel meer mensen zijn die er hetzelfde over denken als ik", lacht Willems nog.

Wie de muziek gratis wil downloaden, kan dat doen via deze link.