Deze foto wordt massaal gedeeld om een hilarische reden. Zie jij waarom?

Facebook
Een foto van een pasgeboren jongetje uit het Amerikaanse Alabama wordt massaal gedeeld op Facebook. De reden dat Dexter Tyler in het middelpunt van de belangstelling staat, is te zien in zijn rechterhandje.

Daarin houdt hij datgene vast wat eigenlijk had moeten voorkomen dat hij ooit geboren werd: het spiraaltje van zijn mama. "Mirena fail", postte zijn moeder Lucy Hellein bij het beeld.

18 weken
De vrouw uit Fort Mitchell had het voorbehoedsmiddel in augustus vorig jaar laten inbrengen. "Het was al mijn derde spiraaltje en de vorige twee hadden prima gewerkt", vertelt ze. "Tot ik in december plots te horen kreeg dat ik zwanger was. Ik nam aan dat ik nog maar enkele weken ver was, maar het bleek al 18 weken te zijn volgens de echo. Mijn spiraaltje was nergens te bespeuren op het beeld. Mijn gynaecoloog dacht dat het er misschien was uitgevallen, maar ik was niet overtuigd."

Pas bij de bevalling werd het mysterie opgelost. Het werd een keizersnede, omdat ze van haar dochter eerder met een spoedkeizersnede was bevallen. "En ik wilde niet het risico lopen dat ik dat nog eens zou moeten doorstaan. Tijdens de bevalling ging mijn gynaecoloog op zoek en hij vond het spiraaltje achter de placenta. Daarop namen we een foto van Dexter met de Mirena in zijn hand."

Welkom
Mama Lucy beklemtoont wel dat de jongen meer dan welkom is. Hij moest normaal gezien vandaag ter wereld komen, maar hij stak vorige week donderdag al zijn gezichtje aan het raam. "Hij mag dan wel niet gepland zijn, mijn familie en ik voelen ons ongelofelijk gezegend met zijn komst."

Facebook

Om toch geen risico's meer te nemen in de toekomst, liet Lucy meteen wel haar eileiders wegnemen. Het beeld van Dexter met het spiraaltje werd vrijdag opgeladen en is intussen al meer dan 70.000 keer geliket.

Uitzonderlijk
Het zou overigens zeer uitzonderlijk zijn dat zoiets gebeurt met een spiraaltje. Volgens het Britse ministerie van Gezondheid zou het contraceptivum 99 procent effectief zijn tegen zwangerschap, iets wat ook op de website van Mirena te lezen is.