Deens reisagentschap: "Wil je kleinkinderen? Stuur je kind op seksvakantie"

Denemarken kampt met een teleurstellend geboortecijfer en daar wil reisagentschap Spies iets aan doen. In de campagne 'Doe het voor mama!' worden oudere dames zonder kleinkinderen aangespoord hun kinderen een sexy/actieve reis cadeau te doen. Gehoopt wordt dat tijdens die reis dan het langverwachte kleinkind wordt verwekt.

Het reisbedrijf, onderdeel van de Thomas Cook-groep, doet in de vergrijsde Deense samenleving een beroep op aspirant-grootouders.

Lust aanwakkeren
De idee is dat een actieve vakantie op een zonbestemming de lust en vruchtbaarheid van de Denen zal aanwakkeren. Zodoende worden de ouders, die aangesproken worden hun kinderen zo'n procreatief reisje te schenken, grootouders. Volgens onderzoek hebben de Denen overigens 50 procent vaker seks wanneer ze op reis zijn.

Hulppakket
Als de ouders de reis betalen, krijgen die overigens een korting van ruim 100 euro. De eerste 100 koppels die een reis boeken, krijgen een 'activiteitspakket' met daarin een fles champagne en massageolie teneinde de voortplantingsactiviteit een duwtje in de rug te geven.

In Denemarken worden jaarlijks slechts 10 kinderen per 1.000 inwoners geboren, het laagste geboortecijfer van Scandinavië. Slechts 20 landen ter wereld hebben een nog lagere geboortegraad. Vorig jaar promootte hetzelfde reisagentschap de voortplantingsreizen met de campagne 'Doe het voor Denemarken'.