De ongelooflijke goocheltruc met het lege blikje van Nicholas: zo doe je het zelf

Ook al de truc gezien waarmee de Vlaamse goochelaar Nicholas enkele meisjes versteld deed staan? Hij toverde een leeg en geopend blikje om in een schijnbaar nieuw en gevuld exemplaar. Een mond zou voor minder openvallen, maar met een paar kliks op Google kan je bijna elke goocheltruc achterhalen. Wij verklappen je alvast deze (zie filmpje onderaan), succes verzekerd op café...

De voorbereiding:
1. Hou een blikje met koolzuur (zoals Cola of bier bijvoorbeeld) ondersteboven, maak een dun gaatje aan de zijkant en laat er ongeveer een derde uitlopen.

2. Deuk het blikje in alsof het lijkt dat deze leeg is. Als je je vingers op het gemaakte gaatje houdt en begint te schudden, komt door het koolzuur het blikje weer helemaal in de oude staat.

3. Leg een zwart stukje papier over de opening waar je normaal uit drinkt, zodat het lijkt alsof het blikje los is.

En nu de actie:
Schud met het 'geprepareerde' blikje, zodat de toeschouwers geloven dat het kleinood echt leeg is. Ga met je vingers wel niet over het zwarte papiertje, kwestie van 'accidenten' te voorkomen.

Druk je vinger dan tegen de gemaakte opening, schud ermee en het blikje herstelt zich vanzelf. Haal vervolgens stiekem het zwarte papiertje weg en bewonder de verbaasde blikken als je tot slot het blikje opent en een slok neemt.

Als u nog meer 'magic trucs' wil ontrafelen, kan u hier terecht.