Dakloze vrouw begint plots te zingen in metro in Los Angeles en gaat viraal

Een agent van de LAPD haalde zijn gsm boven en filmde het opvallende metromoment.
LAPD Een agent van de LAPD haalde zijn gsm boven en filmde het opvallende metromoment.
Een dakloze vrouw heeft voorbijgangers in de metro in Los Angeles versteld doen staan met haar zangtalent. Een agent van de LAPD haalde zijn gsm boven en filmde het opvallende metromoment, de beelden gaan nu de wereld rond. De dame in kwestie blijkt vroeger een muzikante te zijn geweest in Rusland. Door een opeenstapeling van pech belandde ze enkele jaren geleden op straat.

Duizenden Twitterbezoekers reageerden verbijsterd toen ze de video zagen die dit weekend door de politie van Los Angeles online was gezet. 

“Soms moet je even stoppen en luisteren”

De dakloze vrouw zingt op een nagenoeg leeg metroplatform de aria ‘O mio babbino caro’ van de Italiaanse Giacomo Puccini. “Vier miljoen mensen noemen Los Angeles hun thuis. Vier miljoen verhalen. Vier miljoen stemmen. Soms moet je gewoon even stoppen en luisteren naar een stem, om iets moois te horen”, zo schreef de politie erbij.

De vrouw, geïdentificeerd als de Russische Emily Zamourka (52), verhuisde 24 jaar geleden naar de VS en knoopte de eindjes aan elkaar met het geven van viool- en pianolessen. Tot ze ziek werd en geen medische zorg kon betalen. Toen haar kostbare viool drie jaar geleden ook nog eens werd gestolen, was haar laatste inkomensbron verdwenen, zo 
vertelt ze tegen Amerikaanse media. “Mijn viool betekende alles voor mij.’’

“Klinkt zo mooi”

Hoewel ze niet is opgeleid tot zangeres vindt Emily het heerlijk om opera te zingen in de metro. “Want het klinkt hier zo mooi.’’ Ze droomt ervan ooit weer een job te kunnen krijgen in de muziek. “Ik zou super dankbaar zijn als ik weer mijn eigen plek zou hebben en een eigen instrument.’’

Archieffoto
AP Archieffoto13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  Grammy-genomineerde producer Joel Diamond kreeg lucht van haar virale video en heeft een contract aangeboden aan de in Rusland geboren Emily Zamourka, meldde TMZ donderdag. Bijna $100.000 aan donaties is binnengekomen voor Zamourka via twee GoFundMe-accounts. Ze heeft ook een zangoptreden dit komende weekend in San Pedro CA. Wat je ook leest, Amerika is een prachtig land en hun bevolking zijn fantastische mensen...

 • Karel Tichmann

  @Carlos Simonis: Enig idee hoeveel er mensen onverzekerd rondlopen? Niemand!! Openbare en particuliere ziekenhuizen zijn bij wet verboden om patiëntenzorg in noodgevallen te weigeren. De Emergency Medical and Treatment Labour Act (EMTLA) aangenomen door het Congres in 1986 verbiedt expliciet het weigeren van zorg aan behoeftige of onverzekerde patiënten op basis van een gebrek aan betaalmogelijkheden.

 • Carlos Simonis

  Karel Tichmann, ik heb 8 jaar in America gewoond, zo prachtig zoals jij het beschriijft is het helemaal niet. Natuurlijk is het geweldig dat men haar steunt met het GoFundMe-page. Hopelijk doen ze hetzelfde als met mensen die Skid-row wonen (L.A.) of mensen in Detroit (achterstandswijken) wonen of ex-vietnam-veteranen etc etc.etc. Enig idee hoeveel er mensen onverzekerd rondlopen ( omdat ze de premies niet kunnen betalen) in America? America is een prachtig land, maar daar te wonen en te leven ?

 • Karel Tichmann

  Los Angeles spendeert $1.8 miljard p/jaar aan illegalen, terwijl dit geld beter uitgegeven kan worden aan hun eigen bevolking die dakloos zijn.

 • San Pauwels

  Een schande dat erin een land zoals de Verenigde Staten (en bij ons) nog daklozen zijn. Ieder heeft recht op een menswaardig bestaan.