Dakloze man wordt opgenomen in het ziekenhuis, personeel merkt tot hun grote ontroering dat hij er niet alleen voor staat

Cris Mamprim Facebook
In een ziekenhuis werken is hard. Elke dag weer is daar de confrontatie met de meest intense, harde en dramatische situaties. Maar er zijn ook momenten van pure ontroering. Zo ook in een ziekenhuis in Brazilië, waar een verpleegster getuige was van een prachtig staaltje liefde tussen mens en dier.

Zondag, 3 uur ’s nachts. Verpleegster Cris Mamprim is aan het werk in het regionale ziekenhuis Alto Vale in Rio do Sul als een dakloze man binnenkomt. Hij heeft medicatie en behandeling nodig tegen een ziekte waar hij al jaren tegen vecht. Al snel ziet de verpleegster dat de dakloze man niet alleen is. Wie staat daar met bezorgde snoeten aan de ziekenhuisdeur op hun baasje te wachten? Vier trouwe viervoeters.

De dakloze César vertelt het personeel dat de honden zijn beste vrienden zijn. Soms eet hij zelf niets zodat zij zeker genoeg in hun buikje hebben. “Hij verzorgt ze duidelijk heel goed”, vertelt Cris aan The Dodo. “De honden zo zien staan aan de deur... Dat toont alleen maar aan hoeveel liefde ze krijgen en hoe goed ze verzorgd worden.”

Als baasje César zich weer beter voelt, laat het ziekenhuispersoneel zijn honden binnen, zodat ze bij hem kunnen zijn. César krijgt in het ziekenhuis ook wat te eten. Hij deelt het met de honden. En daarna verdwijnt hij weer in de nacht, samen met zijn maatjes. “Ik weet niet hoe zijn leven is of waarom hij op straat leeft. Maar ik bewonder het respect en de liefde die hij heeft voor deze dieren. Was iedereen maar zo”, besluit de verpleegster. 

Ana Paula Bogo86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Eykens

  Zoals ze daar met vier mooi beleefd aan de deur blijven staan echt een mooi plaatje Respect

 • Yves Gielen

  Mijn hond is ziek en heeft niet lang meer. Elke dag geniet ik nog van zijn aanwezigheid want de liefde die je krijgt is niet te beschrijven.

 • Jacky Hijstee - taekema

  Ik ben zelden zo geraakt. Zo mooi.

 • Willy Driesen

  dit breekt mijn hart

 • Louis Roux

  Hartverwarmend