Daar zijn de beren! Oproep rond ‘berenjacht’ om dat blokje rond met de kindjes op te leuken, krijgt veel respons achter de Vlaamse ramen

Deze twee beren zijn te vinden in Hoogstraten.
Toon Verheijen Deze twee beren zijn te vinden in Hoogstraten.
Niet-essentiële verplaatsingen zijn dezer dagen uit den boze, maar een kleine wandeling of een fietstochtje in de buurt mag nog wel. Omdat datzelfde blokje om voor de allerkleinsten soms saai kan worden, werd onlangs op de sociale media een oproep gelanceerd: zet een knuffelbeer achter je raam zodat de kindjes tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen gaan. Vlaanderen lijkt massaal te reageren, want op diezelfde sociale media staat het nu vol met beren. Een overzicht.

De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’, diende als inspiratie. Sinds kort verschenen er ook bij ons heel wat oproepen, allemaal met dezelfde boodschap: plaats een teddybeer aan het raam voor de ‘berenjagers’ die met hun gezin in de buurt een wandelingetje maken. 

Let wel, het is niet de bedoeling dat de berenjacht een groepsgebeuren wordt. Het moet vooral dienen als welgekomen afleiding tijdens de lokale en soms eentonige wandeltochtjes in de eigen buurt.

Intussen zijn er al zoveel beren te spotten dat er zelfs spelletjes aan worden gekoppeld, waarbij kinderen na ontdekking van een beer moeten springen, een liedje zingen (twee beren achter het raam, dat is dan ‘Ik zag twee beren’ uit volle borst) of een rondje moeten draaien. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • victor vandesande

  Leuk om de kindergezichtjes te zien als ze de beertjes zien....!

 • Daniel Van Wonterghem

  Ook in Geel Bel zijn er beertjes te vinden .

 • Louise De vries

  Ik heb pikachu voor het raam gezet (zo blijft pokemon er ook in betrokken) (meldert lummen)

 • Ingrid Charlier

  Ik heb ook beren voor het raam staan en al een lief briefje met een knuffel in mijn brievenbus gevonden van een kindje genaamd Emma dat op berenjacht was.

 • Cindysteven Van de Wal

  In stekene ook beren te vinden