Colombiaan smokkelt halve kilo cocaïne ... onder pruik

De man werd opgepakt, omdat zijn pruik nogal opviel.
EPA De man werd opgepakt, omdat zijn pruik nogal opviel.
Een drugssmokkelaar is op de luchthaven van Barcelona van een kale reis teruggekomen nadat hij geklist werd met een halve kilo cocaïne. Was de Colombiaan de zoveelste bolletjesslikker die zakjes drugs naar binnen werkte? Niets van. De man verborg het spul ... onder zijn pruik.

De passagier was toegekomen op een vlucht vanuit de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Het viel politiemensen meteen op dat hij nogal nerveus overkwam. Het meest in het oog springende was vooral de abnormale hoogte van zijn kapsel.

De argwaan van de agenten bleek terecht toen ze de man vroegen of ze zijn haar van iets naderbij mochten inspecteren. Aan de pruik die hij droeg, zat namelijk een pak met 503 gram cocaïne vastgeplakt. De man zit in voorlopige hechtenis. De politie gaf vandaag een foto van de onfortuinlijke smokkelaar vrij.

Spanje is naast de havens van Antwerpen en Rotterdam een belangrijke toegangspoort van de Europese cocaïnehandel. Door de vele luchthavens fungeren passagiers geregeld als ‘muilezels’ om de drugs het Europese vasteland binnen te krijgen. Dat loopt soms fataal af: indien een ingeslikt zakje cocaïne inwendig scheurt, is het leven van de smokkelaar in gevaar.

Drugs smokkelen onder een pruik is uiterst zeldzaam, maar niet uniek. In 2015 liep een vrouw op de luchthaven van Madrid tegen de lamp: de douane bekeek haar pruik wat nader en trof in totaal 900 gram coke aan. Op dezelfde luchthaven werd enige tijd later 1,7 kilogram aangetroffen in de borstimplantaten van een vrouwelijke smokkelaar.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • man vos

  Met de opbrengst dacht hij een mooie pruik te kopen waarschijnlijk

 • Rody Franks

  Als het nu 500 milligram was geweest, had hij daar zonder problemen mee weggekomen...

 • Nicolas Ivanov

  Je denkt dan dat je een Jommekesboek aan het lezen bent, maar toch niet.

 • WILLY ZACHEL

  Drugs vrije verkoop in de apotheek en 80 % van de criminaliteit wereld wijd is opgelost ! Waarom moet dat eigenlijk verboden worden ??? Alcohol is ook een drug ? Maar dat mag wél !!!

 • Tim Boone

  Legaliseren gekoppeld aan hulpverlening is enigste manier om drugsproblematiek aan te pakken. Pfff echt waar, laat mij actieplan opstellen en criminaliteit rond drugs is opgelost. Ik geef het je op een blaadje