Chinees loopt 1 jaar met lepel in slokdarm rond totdat hij plots moeilijk kan ademhalen

Xinjiang Meikuang General Hospital
In China liep een man maar liefst een jaar lang rond met een stalen lepel in zijn slokdarm. Verrassend genoeg hinderde het stuk eetgerei hem niet te veel. Totdat hij plots ademhalingsproblemen kreeg en artsen om raad vroeg. Die wisten niet wat ze zagen.

Meneer Zhang slikte in 2017 een lepel in waarna die in de slokdarm, tussen mond en maag, bleef vastzitten. De man voelde niet meteen de noodzaak om het ziekenhuis te bezoeken en maanden gingen voorbij. Totdat hij plots stekende pijn in de borstkas kreeg en niet meer normaal kon ademhalen. Hij bezocht het ziekenhuis en niet veel later haalden dokters een stalen lepel van twintig centimeter uit zijn lijf.

Met slijm bedekt
“Toen meneer Zhang ons ziekenhuis bezocht leek hij veel pijn te hebben”, aldus Yu Xiwu, hoofd van neus-, keel- en oorziekten van het ziekenhuis in Xinjiang. “Met behulp van een endoscoop zagen we al snel dat er een, met slijm bedekte, lepel in de slokdarm vastzat.” Zoiets zagen Yu Xiwu en zijn collega’s nooit eerder: “Ik was verrast. Nog nooit eerder kwamen we een patiënt met soortgelijk probleem tegen.”

Operatie met pincet

Na een procedure die twee uur in beslag nam, wisten de artsen de lepel uit het lichaam van meneer Zhang te verwijderen. Dat deden ze via zijn mond, met een groot pincet. Na enkele dagen was Zhang hersteld van zijn operatie. “Hopelijk leerde hij er wat van”, besloot zijn arts.

De lepel werd na een operatie van 2 uur uit de slokdarm gehaald.
Xinjiang Meikuang General Hospital De lepel werd na een operatie van 2 uur uit de slokdarm gehaald.

40 messen 

Mensen slikken regelmatig dingen in zoals een kunstgebit, aanstekers en tandenborstels. Dat gebeurt meestal uit gulzigheid of verstrooidheid. Maar sommigen doen het ook met opzet. Zo slikte een 42-jarige man veertig messen in gedurende twee maanden. Hij vond dat de messen lekker proefden. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK RASSCHAERT

  Ja, ze eten daar met stokjes!?

 • claudio lugli

  zeker en vast geen ijzer tekort

 • ANN LIMBOS

  Zot zijn doet geen zeer.

 • Fidji Peeters

  Goed zot, wat die messen betreft.

 • Marie Vanakker

  @Ann De Waegeneire stoppen met dit allemaal te lezen . Probleem opgelost .