Burger King wuift filiaal McDonald’s in Tokio uit met schijnbaar collegiaal bericht

De winkelwijk Akihabara in Tokio.
Getty Images De winkelwijk Akihabara in Tokio.
22 jaar lang was McDonald’s aanwezig met een filiaal in de wijk Akihabara in Tokio. Maar nu sluit het. Een briefje aan de deur bedankte de klanten. Concurrent Burger King reageerde met een collegiale afscheidsnoot. Of was die toch ietwat ironisch?

Akihabara is een drukke shoppingwijk, vooral bekend voor elektronicawinkels. Maar er is ook een McDonald’s én, een paar gebouwen verder, een Burger King. Of wás: alleen die laatste blijft nu over na de sluiting van de McDo. 

“Bedankt voor 22 gelukkige jaren... Waarde rivaal en collega-vriend die van Akihabara hield”, schreef Burger King. “We haalden alles uit de kast omdat je zo dichtbij was. Zonder jou hier, McDonald’s, denken we met droefheid aan de toekomst. Het is egoïstisch voor ons om dit te zeggen, maar alsjeblieft iedereen, ga vandaag naar McDonald’s.”

Zo sportief en lief, toch? Of zat er een addertje onder het gras? Japanse twitteraars wezen erop dat het eerste teken van elke zin een opmerkelijke boodschap bevatten, als je ze verticaal zou lezen. Dan krijg je, in vertaling: “wij hebben gewonnen”.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • heiko werner

    Voor nen burger gaa ik in een burger tent of steakhuis. Dien industrie burger met versadigde vetten krijg ik niet meer binnen. En van prijs is een burgertent intussen op het zelfde niveau!

  • Remus Bogaert

    Ik vind Burger King toppie ! Je smaakt het vlees nog .

  • Thomas Vervoort

    Lol, en Burger King heeft dan nog het minste variatie in zijn burgers XD Hoe blijven die net bestaan :p De burgers zijn ook vrij flets.