Brit koopt Xbox One op eBay, krijgt foto ervan toegestuurd

Peter Clatworthy (19) met de foto van de spelconsole waarvoor hij 540 euro neertelde.
kos Peter Clatworthy (19) met de foto van de spelconsole waarvoor hij 540 euro neertelde.
Blij als een kind was Peter Clatworthy toen hij op de veilingsite eBay voor 540 euro een Xbox One op de kop had getikt. Groot was zijn ontgoocheling evenwel toen de 19-jarige Brit zijn aankoop thuis besteld kreeg. Hij bleek een... foto van de spelconsole te hebben gekocht.

En het bleek niet eens een scherpe foto te zijn maar eerder een groezelig prentje. Als toppunt van ironie had de verkoper deze boodschap op de achterkant geschreven: "Dank u voor uw aankoop".

Wanneer Peter even de advertentie op eBay ging checken, bleek dat het item dat hij had verworven aangeprezen werd als  'Xbox One Fifa Day One Edition, Photo Brand New UK 2013'. Hij had het dus kunnen weten.

Geld terug
Omdat er echter een foto van een echte console bijstond en het ding in de rubriek 'videogames en spelconsoles' was ondergebracht, vindt de jonge vader uit Bilborough dat hij werd misleid. Met dit argument contacteerde hij de veiligsite. Daar oordeelde men dat Peter zijn 540 euro terug zal krijgen omdat de aankondigen inderdaad misleidend was. Oef!

Spot
De console moest als kerstgeschenk dienen voor het vierjarige zoontje van Peter Clatworthy. "En bijna was onze Kerst naar de haaien door mijn domme schuld. Neem daarbij nog het feit dat ik het voorwerp was van immense spot bij familie en vrienden. Zelfs mijn moeder noemde me een dikke onnozelaar".