Brit (81) wil paus bezoeken in Rome, maar belandt in het Duitse dorpje Rom

Een bejaarde Brit wilde de paus bezoeken in Rome, maar reed op basis van zijn navigatie per ongeluk naar het Duitse dorpje Rom.
Polizei Oberbergischer Kreis Een bejaarde Brit wilde de paus bezoeken in Rome, maar reed op basis van zijn navigatie per ongeluk naar het Duitse dorpje Rom.
Een 81-jarige Brit die naar Rome wilde afreizen om de paus te ontmoeten, is dankzij zijn navigatiesysteem onlangs niet in Italië, maar in Duitsland beland. Hij geraakte niet in Rome, maar in ‘Rom’, een klein stadje in Nordrhein-Westfalen.

De Engelsman wilde met zijn Jaguar afreizen naar Rome, meldt de Rheinische Post. Na een flink aantal uren reizen was hij verbaasd dat zijn navigatiesysteem aangaf dat hij op zijn bestemming was aangekomen, terwijl hij nog geen beroemd gebouw of stukje Italiaanse cultuur had bespeurd.

De man parkeerde zijn auto - wellicht om op zoek te gaan naar kenmerkende gebouwen als het Colosseum of de Sixtijnse Kapel -  maar trok de handrem van zijn Jaguar niet goed aan. De auto rolde achteruit en reed daarbij tot overmaat van ramp het plaatsnaambord van Rom plat.

Toen de man zijn auto probeerde tegen te houden, werd hij ook nog eens omvergeworpen door de openstaande deur. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht; over zijn toestand is niets bekend. De man werd uiteindelijk wel uitgelegd dat hij zo'n 1.400 kilometer van de paus verwijderd was. De auto was niet ernstig beschadigd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bea Van der Vloet

  Vertrouw nooit blindelings je gps.

 • Henri Levich

  Is te begrijpen daar de laatste navigatiesysteem update voor de Jaguar S-type gebeurde in 2012, nadien niets meer.

 • Francky Libbrecht

  Rom ligt ongeveer 50 km oost van Keulen, Oberbergischer Kreis, Nordrhein-Westfalen is dus correct... (Oberbergischer Kreis staat op het omvergereden bord...)

 • Eric Vanovermeire

  Mij werd altijd gezegd dat alle wegen naar Rome gingen.

 • stijn rogiers

  Beter zijn rijbewijs afpakken