Brandweerman die leven van baby redde woont 17 jaar later haar diploma-uitreiking bij

Een prachtige omhelzing is het, die tussen Mike Hughes en Dawnielle Davison. Zeventien jaar geleden redde de toenmalige brandweerman het leven van het meisje tijdens een woningbrand in Washington: ze was toen negen maanden oud en lag hulpeloos in haar wieg.

Op gevaar van eigen leven repte Hughes zich tussen de vlammen naar de slaapkamer. "Die redding was haast de perfectie, het gebeurt niet vaak dat de bewoners er zonder kleerscheuren vanaf komen", herinnert Hughes zich.

Het gedenkwaardige tafereel liet de man niet los, in die mate zelfs dat hij haar enkele jaren geleden opzocht op Facebook. "Ik stuurde haar een berichtje met de vraag of het klopt dat ze als baby uit een brand gered werd. Ze vertrouwde me niet meteen, vandaar dat ze mij testte: waar haar moeder toen zat, wilde ze weten. Op haar werk, antwoordde ik. Dat was het juiste antwoord en zo is ons contact gestart." Hughes zag haar intussen al verschillende keren sporten en loopt haar soms ook in de plaatselijke doe-het-zelfzaak tegen het lijf.

Kos

"Let niet op de traantjes"
En nu nodigde Dawnielle hem zelfs uit om haar diploma-uitreiking bij te wonen. "'Als jij en je team er niet was, zou ik er nu niet meer geweest zijn'", zei ze tijdens onze warme ontmoeting. Zij was de derde persoon die ik uit een brand wist te redden, dat doet toch iets met je."

"Ik kan haast niet geloven dat ik bijna dood was", vult een emotionele Davison aan. "Dat Hughes aanwezig is op zo'n belangrijk moment in mijn leven raakt me diep. Ach, let maar niet op mijn traantjes, die zijn van geluk."