Boze vrouwen zichtbaar niet opgezet met borstvoeding in het openbaar in Disneyland

Facebook/Brittni Medina
Brittni Medina uit Ontario in Californië stond in Disneyland te wachten in een lange rij voor een foto van haar gezin, toen haar zoontje van tien maanden het op een huilen zette. De mama besloot hem ter plaatse borstvoeding te geven, maar daar kreeg ze harde commentaar op. Op Facebook slaat ze terug.

Brittni Medina had geen zin om opnieuw aan te schuiven voor de foto. Om haar plaats in de rij te kunnen behouden, maakte ze een borst vrij om haar hongerige baby te voeden. Twee vrouwen bleken daar problemen mee te hebben en dat ventileerden ze ook. Medina hoorde dat en liet haar man een foto maken van haar terwijl ze borstvoeding gaf, met de bewuste dames op de achtergrond. Die postte ze daarna op Facebook, om zo de 'haters' terug te pakken.

In een update van haar post schrijft Medina dat ze dit niet doet "om aandacht op zichzelf te vestigen maar wel op het feit dat geen enkele vrouw beschaamd zou mogen zijn omdat ze haar baby onverhuld borstvoeding geeft". Voor die stelling kreeg ze op de sociaalnetwerksite heel wat applaus. De foto gaat inmiddels de wereld rond.
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De pauw

  Ik stoor er mij niet aan borstvoeding geven maar een beetje discretie mag toch wel zeker?

 • Hugo Bavré

  Mensen die daar aanstoot aannemen zijn ver weg van moeder natuur dit in tegenstelling tot deze moedige moeder die aan haar natuurlijke plicht voldoet. Persoonlijk vind ik het heel vertederend wanneer ik zie hoe een moeder haar kind ongegeneerd en liefdevol de borst geeft.

 • Peke Stoemp

  Moet kunnen, mag wel discreter... helaas hebben steeds meer mensen vlugger kritiek op anderen. Ben wel benieuwd wat er zou gebeuren als men er foto's zou van beginnen nemen... in de tijden van de smartphone...

 • Krysia ostrega

  De hele wereld hoeft dit toch niet te zien,borstvoeding is een moment tussen moeder en kind,heb mijn kinderen ook borstvoeding gegeven ,maar toonde dit niet aan de hele wereld!Veel mooier om een sjaal erover te doen..als je naar deze foto kijkt zie je al genoeg,wij leven niet in de oertijd !

 • Mauke Rebels

  Zelf heb ik borstvoeding gegeven aan mijn kindjes. Ook in het openbaar maar zodanig discreet met aangepaste BH's dat niemand dit opmerkte. Het is super gezond voor de baby alsook een super fijn gevoel. Maar als ik de foto zie van deze vrouw sorry maar dit is erover. Je hebt nu éénmaal mensen die geen schaamte kennen en die er ook alles voor over hebben om op te vallen. Het is nogtans een super fijne ervaring borstvoeding geven die in alle discretie kan gedaan worden.