Bionische arm maakt het onmogelijke mogelijk voor Torri

Screenshot YouTube
Torri had een droom: haar vader knuffelen. Voor anderen de gewoonste zaak van de wereld maar voor haar allerminst. Torri's rechterarm was slechts ontwikkeld tot aan haar elleboog. Een bionische hand zou het onmogelijke mogelijk kunnen maken. Mede dankzij een fantastische Twittercampagne werd de wens werkelijkheid. Een hartwarmend verhaal uit de Verenigde Staten.

Het welzijn van zijn dochter beheerste steeds de gedachten van Joe Biddle. "Zal ze wel de dingen in haar leven kunnen doen die ze wil doen?," vroeg hij zich af. "Die angst verliet me niet. Nooit. Ik maakte me altijd zorgen om haar."

Hij was bevreesd hoe de wereld zijn kleine meisje zou behandelen. Torri's rechterarm was niet meer dan een stompje. Een bionische hand zou het leven van het meisje kunnen vergemakkelijken. Ze zou haar vader kunnen omhelzen met twee armen. Zou dat niet geweldig zijn?

Torry als kleuter
Screenshot YouTube Torry als kleuter

Torri's vrienden schoten in actie om die wens in vervulling te laten gaan. Ze startten een heuse Twittercampagne op met de hashtag #HandforTorri en contacteerden The Buried Life, een groep jongeren die anderen helpt met het laten uitkomen van hun dromen.

De actie maakte de Amerikanen warm en liep als een trein. Een onderneming werd bereid gevonden om de bijzondere bionische arm ter waarde van 150.000 dollar te fabriceren.

Het moment waarop Torri verneemt dat ze een bionische arm zal krijgen.
Screenshot YouTube Het moment waarop Torri verneemt dat ze een bionische arm zal krijgen.

Het moment suprême was aangebroken. Tijdens een event kreeg een geëmotioneerde Torri het goede nieuws te horen. "Jouw vrienden hebben ons gecontacteerd", aldus een lid van The Buried Life. "Ze vertelden ons dat ze zeker één ding wilden realiseren voor ze zouden sterven: een op maat gemaakte bionische arm schenken aan jou."

Twee weken later ontving Torry haar nieuwe ledemaat. En die langverwachte knuffel aan haar papa kon ze nu eindelijk geven. Voor dit meisje ging een wonderlijke wereld open.

De kracht van sociale media. Bekijk onderstaande video voor het verhaal van een dapper meisje en haar geweldige vrienden.