Biologieles saai? Niet met deze Spaanse juf: “Simpelweg briljant”

Twitter/@mikemoratinos
Een Spaanse lerares krijgt veel lof op het internet voor de manier waarop ze vorige week haar biologieles aan de man heeft gebracht. Veronica Duque (43) hees zichzelf in een opvallende wetsuit om aan een groep achtjarigen duidelijk te maken hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt.

“Jonge kinderen kunnen zich zeer moeilijk voorstellen waar in het lichaam onze organen zich bevinden”, vertelt de juf aan Bored Panda. Ze ontdekte het speciale pakje via reclame op het internet terwijl ze aan het surfen was. “Ik besloot het een kans te geven”, aldus Duque. 

Een schitterende zet, zo bleek. Haar echtgenoot nam foto’s van de outfit en deelde die trots op Twitter. Met intussen bijna 66.000 likes en meer dan 13.000 retweets gaan de afbeeldingen sindsdien viraal. De reacties zijn positief en gaan van “waar heeft ze dit pakje gehaald?” tot “simpelweg briljant”. Ook de kinderen waren zeer enthousiast, zegt de man van Duque op Twitter. “Ze gingen helemaal uit hun dak.”

Grammaticale koninkrijken

Het is niet de eerste keer dat de Spaanse in haar kleerkast dook om leerstof uit de doeken te doen. “Lang geleden al besliste ik om mij te verkleden voor geschiedenislessen. En ik gebruik kartonnen kronen om mijn studenten grammaticale categorieën te leren, zoals zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en werkwoorden.” Ze creëert zo verschillende “grammaticale koninkrijken”, zeg maar.

Duque hoopt andere leraars te inspireren. Ze wil ook het idee dat sommigen hebben uit de wereld als zouden leerkrachten “luie, bureaucratische ambtenaren” zijn. “Dat zijn we zeker niet”, besluit ze.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Evy De Poorter

  Heel leerrijk voor de kinderen top!

 • Frank Vandenbussche

  Brilliant??? Werkelijk? Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Moeten we werkelijk de clown uithangen om de aandacht van de jongeren te triggeren?? Alles verlagen tot ‘leuk’ zal hen echt niet uitdagen het beste van zichzelf te leren geven. Neen, dat is niet leuk!

 • Nils De Vriendt

  Alles wat kennisoverdracht verbetert is een topidee!

 • Peeters Kurt

  Mooi

 • mike dierickx

  Het is zeker niet saai, maar ook niet echt origineel. Meerdere leerkrachten over de hele wereld hadden dit zelfde idee al jaren voor haar. Dit soort kostuums vind je in de "betere carnavals winkel " en online al vanaf 20 €