Ben jij een genie? Leg hier de kortste IQ-test ter wereld af

rv
Voor je tot Mensa, een vereniging van uiterst slimme mensen, wordt toegelaten, moet je eerst een uitgebreide IQ-test afleggen. Maar dankzij de Cognitive Reflection Test kan jij snel even tussendoor checken of je een bovengemiddeld hoog IQ hebt.

Donald Trump en zijn minister van Buitenlandse Zaken zijn in een openlijk bekgevecht verwikkeld. Nadat Tillerson de president een idioot had genoemd, daagde Trump hem uit om elkaars IQ-tests te vergelijken. Omdat beide mannen het ongetwijfeld heel druk hebben, lossen ze misschien beter de Cognitive Reflection Test op, een IQ-test met slechts drie vragen.

De Cognitive Reflection Test (CRT) werd in 2005 ontworpen door psycholoog Shane Frederick en gepubliceerd in het Journal of Economic Perspectives. De vragen lijken op het eerste gezicht simpel, maar de oplossing ligt niet voor de hand. Zo scoorden Harvard-studenten gemiddeld 1,4 op 3. Wie alle drie de vragen snel kan oplossen, zou bovengemiddeld intelligent zijn.

Dankzij het opstootje tussen Trump en Tillerson doet de test opnieuw de ronde op sociale media. Doe hieronder zelf de test.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.