Bejaarde man (80) redt piepjonge drenkeling (2) uit water en wordt door politie in de bloemetjes gezet

Bejaarde man (80) redt peuter uit water in Volendam.
Facebook/Politie Edam-Volendam & Waterland Bejaarde man (80) redt peuter uit water in Volendam.
Een 80-jarige Nederlander heeft vrijdag een 2-jarig jongetje uit een vijver in Volendam gered. Kees Tol twijfelde geen moment en dook vrijwel meteen het water in, meldt de lokale krant NH Nieuws.

De Nederlander fietste afgelopen vrijdag met zijn vrouw door Volendam. Toen hij in de Gravelandstraat reed, zag hij ineens een jongetje naar de waterplas langs de straat wijzen. Hij besefte dat de peuter in het water zou kunnen vallen en besloot af te stappen. Toen hij naderde, was het kind reeds in de vijver gesukkeld. De jongen was even aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en dreigde kopje onder te gaan.

De 80-jarige Tol dook meteen het water in en bracht de tweejarige terug op het droge. De piepjonge drenkeling werd met een ambulance voor een check-up naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek ongedeerd te zijn. Ook de bejaarde redder van het kind hield enkel natte kleren over aan zijn reddingsactie. Vandaag kreeg Tol bezoek van de Nederlandse politie om hem te bedanken voor zijn kordate optreden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.