Australiër aan de haal met jackpot van 30,7 miljoen euro

thinkstock
Australië is een multimiljonair rijker. De persoon in kwestie is de winnaar van de volledige jackpot van 50 miljoen AUD (30,7 miljoen euro), de grootste lottowinst Down Under in de voorbije tien jaar.

Vijf weken lang liep het bedrag van de jackpot van de Australische lotto op tot een duizelingwekkende 30,7 miljoen euro. Naar schatting een op de zes volwassen Aussies kocht een lottobiljetje om de mooie winst binnen te halen. Er bleek slechts één winnaar te zijn, die het volledige bedrag op zijn rekening zal krijgen.

Tot nu toe waren er negen Oz Lotto-winnaars in rang 1 dit jaar, samen goed voor de mooie som van 47.415.594 euro. De grootste individuele winnaar ging in mei met 10,4 miljoen euro naar huis.

Maar bij de laatste vijf trekkingen had niemand de zeven cijfers juist. Dat bracht de jackpot op een jaarrecord van 50 miljoen AUD (30,7 miljoen euro).

Wie buiten de prijzen viel: donderdag is het tijd voor de Powerball. De gelukkige winnaar van die jackpot kan zomaar eventjes 80 miljoen AUD (49 miljoen euro) rijker worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.