Aussie wint 30 miljoen en stapt meteen kantoor uit: “Voortaan vissen en golfen”

EPA
“Zou jij blijven werken als je de lotto wint?” Het is zo een van die vragen die op een gezellig terrasje al eens in de groep gesmeten wordt. Vaak beweren would-be-miljonairs ondanks al dat geld toch aan de slag te willen blijven. Maar niet deze Australiër die 30 miljoen euro won, het meteen aftrapte op zijn werk, en helemaal niet meer wenst terug te keren.

De vraag blijft voor de meesten onder ons louter hypothetisch, maar een enkeling wordt er wel degelijk mee geconfronteerd: wat als je de lotto wint? Zoals een man uit Leumeah bij Sydney. Hij bleek de winnaar van de jackpot waarnaar de Oz Lotto sinds dinsdag op zoek was. De man begreep pas dat hij de winnaar was, toen hij zijn biljet checkte omdat hij hoorde dat de winnaar uit zijn streek kwam maar nog niet gevonden was.

Donderdagnamiddag lokale tijd riep hij op zijn werk uit: “O mijn God, ik kan het niet geloven! Ik moet wenen en lachen! O mijn God!” Hij kon het maar niet bevatten. “Ik ben sprakeloos, ik kan niet geloven dat mij dit overkomt.” Hij belde zijn dochter als hulplijn voor bevestiging. Die kwam er. “Van zodra zij bevestigde, trapte ik het af op mijn werk, zonder iets te zeggen. Ik moest thuis kalmeren. Gosh, wat heb ik een mooi leven!”

De Aussie wil zijn familie en vrienden laten delen in zijn rijkdom. Hij wil niet meer terugkeren naar zijn job. “Ik ga zeker niet meer werken. Ik wil een huis aan zee kopen en al mijn dagen vullen met vissen en golfen. Maar geld betekent niet alles voor mij. Vrienden en familie zijn belangrijker. Daarom wil ik het wijs spenderen en met hen delen.”
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  Ik blijf wel werken, maar zal meer verlof nemen, onbetaald, af te spreken met de big boss. Als ik elke drie maand 3 weken verlof kan nemen, en nog maar 3 dagen per week werken, dan zie ik het wel zitten. Niemand hoeft er van op de hoogte te zijn, ze zullen wel zien dat ik steeds een mooi kleurtje heb en een nogal dure wagen ivm ons mager hongerloon...zo kunnen ze roddelen als ik er dan even niet ben.

 • Tessa Vandermout

  En gelijk heeft hij. Ik doe mijn job doodgraag maar al die omhooggevallen prutsers die dagelijks denken het water te moeten heruitvinden, kunnen per direct de hoogste boom in. Tijd om van het leven te genieten zonder dat er zo een maatpakje met een papiertje op zak maar 0 ervaring in je nek staat te hijgen van frustraties omdat hij keer op keer het deksel op de neus krijgt omdat hij goede raad niet herkent.

 • Thierry Piette

  Dat is voor mijn een teken dat hij zijn job niet graag deed. Maar ik wens hem alle geluk toe met zijn miljoenen.

 • wim CLAES

  als hij de rest van zijn leven 10000 euro per maand opdoet, envoor de rest vist en golft zal hij wel toekomen .no worries.

 • Walter Van Criekinge

  Die gaat er nog spijt van krijgen zoals zovele winnaars van miljoenen.