Argentijnse priester transformeert kerk tot bar uit protest tegen “oneerlijke” coronamaatregelen

.
Twitter .
Een evangelische kerk in Argentinië heeft op een ludieke manier geprotesteerd tegen de geldende coronamaatregelen in het land en de deuren heropend als bar. De priesters hebben hun altaar en priesterkleed even ingeruild voor de kledij van een ober.

De provincie Santa Fe, waar de kerk van Daniel Cattaneo is gevestigd, is er tot nu toe succesvol in geslaagd het virus te bedwingen en begonnen met het versoepelen van de maatregelen, waaronder de heropening van de bars, maar kerken mogen nog steeds maximaal 10 personen per dienst ontvangen.

Uit protest tegen die “oneerlijke” maatregel heeft Cattaneo nu tafels opgesteld in zijn kerk in de stad San Lorenzo. Hij vroeg de priesters van de gemeenschap om zich te verkleden als ober en bijbels te dragen op hun dienbladen.

Comunidad Redentor

“We staan ​​hier zo gekleed, met een dienblad, want het lijkt erop dat dit de enige manier is om het woord van God te dienen”, zei Cattaneo bij de opening van zijn ‘aanbiddingsbar’.

“We willen ons grondwettelijke recht uitoefenen om ons geloof te belijden”, zei Cattaneo aan The Guardian. “Bars kunnen open, winkels kunnen open, waarom discrimineren ze ons?” Cattaneo kondigde ook nog aan dat hij drive-in-diensten zal organiseren.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gabriël Van der Mast

    Dat had de Kerk al 50 jaar langer moeten doen: meegaan met de (veranderende ) tijd

  • Jacques Mertens

    Evangelische kerken zijn sektes en hebben géén priesters. Ze hebben predikanten. Dank voor een betere vertaling.