Arbeider maakt er een potje van in Brusselse brandweerpost: gloednieuwe wc, maar deur kan niet dicht

Facebook Labourdette Eric
Bij vernieuwingen van het sanitair in een Brusselse brandweerkazerne maakten de bouwvakkers een kleine rekenfout, met grote gevolgen. De nieuwe toiletpot in de brandweerpost bij het Universitair Ziekenhuis in Jette is nét iets te groot om de deur nog te kunnen sluiten. Pas toen de arbeider de pot geplaatst had, merkte hij dat de deur niet meer dicht kon. 

Vakbondsvertegenwoordiger Eric Labourdette (VSOA) kreeg vanochtend om 5 uur lucht van de situatie: "Een ambulancier die net terugkwam van een ziekentransport naar Doornik stuurde me een video door. Ik ben 's ochtends meteen ter plaatse gegaan om met de arbeider te praten. Wat ik aantrof was inderdaad: een splinternieuwe wc waarvan de deur niet dicht kan."

Labourdette vroeg de arbeider hoe hij het probleem ging oplossen. "'De wc demonteren en een kleinere plaatsen. Ik heb hem zelfs al besteld', zei hij. Ik dacht dat het een grap was, maar hij heeft de pot écht gedemonteerd om een kleinere te plaatsen. Als dat ook niet helpt, gaat hij de deur omdraaien."

"Wc voor kinderen?"

Die nieuwe pot is alvast geen goede oplossing, vindt Labourdette: "Krijgen we dan een wc voor kinderen? Zoals op een basisschool? Exemplaren voor grote en eentje voor kleine billen? Absurd." 

De vakbondsman belooft vanaf nu elke dag langs te gaan om de renovatie van het sanitair op te volgen. "Want laten we ernstig blijven, dit soort fouten kosten uiteindelijk wel handenvol geld."
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  De deur draait altijd naar buiten, zelfs voor varkens, kippen en anderen. Ik ken daar niets van maar dat weet ik wel. In een noodgeval en er ligt iemand voor die deur binnenin, dan krijg je de deur niet open.

 • raf peeters

  Ach verzet gewoon de deur dat ze naar buiten draait,eenvoudig op te lossen.

 • Werner Gielis

  wie heeft de plannen opgemaakt voor deze wc ? een slimme architect ???

 • william willems

  Fout architect, simpel

 • Kris De Voecht

  Je hebt korte en iets langere wc potten, door een korte te plaatsen is het probleem misschien opgelost. Met het renoveren naar een hang wc kan dit al eens voorkomen doordat de waterbak met frame voor de muur wordt geplaatst.