Antwerpse 'Pastabar' nodigt daklozen uit voor gratis maaltijd: "Morgen gaan we de straat op om ze te bedienen"

rv
"Ik las gisteren dat een dakloze in Antwerpen gewoon was doodgevroren en wou iets doen voor die arme mensen in de kou", zegt Anaour Zerrad van The Pastabar op het Antwerpse Kiel. Zerrad liet meteen op social media weten dat daklozen bij hem een gratis maaltijd kunnen krijgen. Meer nog: "Morgen gaan we zelf de straat op om ze op te sporen en eten te geven".

The Pastabar in de Antwerpse Abdijstraat is voornamelijk een afhaal- en thuisleverrestaurant. "Maar we hebben ook een twintigtal zitplaatsen in onze zaak om ter plaatse te eten", zegt Zerrad. Via social media nodigde hij gisteravond de daklozen in de bijtende vrieskou uit om bij hem een gratis warme maaltijd te komen nuttigen. "Zo wil ik mijn steentje bijdragen. We zijn nog maar pas gestart en kregen vandaag toch al drie daklozen over de vloer", zegt hij trots.

It’s freezing out there, spread the word 🙏🏻♥️

Een foto die is geplaatst door null (@thepastabar2020) op

De reacties op dit hartverwarmende gebaar zijn overweldigend. Maar de zaakvoerder wil méér doen. "Daklozen zitten doorgaans niet op sociale media en zijn dus vaak niet eens op de hoogte van onze uitnodiging", zegt Zerrad. "Daarom gaan we morgen met een kleine ploeg actief op zoek naar hen om hen te kunnen bedienen."

The Pastabar heeft nog een tweede filiaal, in Nieuwkerken-Waas. Daar kunnen verkleumde thuislozen eveneens gratis terecht voor iets voedzaams van de menukaart.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Bogaert

  Dat is wat anders dan het opperhoofd! Die kent alleen maar de rijken. Hijzelf zal wel dik eten gaan met de bouwpromotoren en zo. De rest kan de boom in!

 • Tom Faes

  Ah mensen die door de Antwerpse straten dwalen zonder eten daar heeft De Wever niks mee te maken dominique?

 • Tom Faes

  dominiqueske van de nva denk eens wat beter na!want zonder de sossen zou Bartje dit nog minder oplossen.

 • dominique van beylen

  proficiat. De Wever heeft hier niets mee te maken, wat doen de sossen ? niks.

 • Tom Faes

  Daar kan De Wever nog eens een puntje aan zuigen!