Amerikaanse wijk vervroegt kerstfeest zodat terminaal zieke Brody (2) nog mee kan vieren

De wijk van Brody is alvast van kop tot teen versierd.
Facebook/ Team Brody De wijk van Brody is alvast van kop tot teen versierd.
In één buurt van het Amerikaanse Cincinnati, Ohio, hangen de kerstlichtjes al aan de ramen. De wijk viert kerst extra vroeg dit jaar zodat de terminaal zieke peuter Brody Allen nog mee kan vieren .

In mei dit jaar werd het leven van de familie Allen ernstig op zijn kop gezet. Bij de 2-jarige Brody, de jongste telg van het gezin, werd een zeldzame, maar zeer agressieve vorm van kanker vastgesteld. Hij werd meteen opgenomen in het ziekenhuis waar hij 98 dagen in therapie zou blijven. De therapie sloeg niet aan en werd in augustus stopgezet waarna hij weer naar huis mocht. De dokters waarschuwden zijn ouders echter dat hij waarschijnlijk nog maar twee maanden te leven had.

De familie besloot hun frustraties en verdriet aan de kant te schuiven en niets dan mooie herinneringen te creëren in die laatste paar maanden. Elke dag moest memorabel worden zodat de jongen nog zoveel mogelijk zaken kon meemaken in zijn korte leventje. Vader Todd nam op de dag van de diagnose zelfs onbetaald verlof en spendeert sindsdien al zijn tijd in het gelukkig maken van zijn zoon.

Sneeuwmannen en rendieren

Wat het gezin zeker nog wilde doen, was kerst vieren. De feestdagen worden groots gevierd in hun familie en ze wilden dit nog één keer met hun zoon meemaken. Aangezien december nog ver van kant is, besloten ze hun kerstfeest dan maar enkele maanden te vervroegen tot in september. Sneeuw zou er niet zijn, maar verder zou Brody een volwaardig laatste kerstfeest krijgen.

Toen de buurtbewoners hoorden van de plannen, besloten ze allemaal hun steentje bij te dragen. De kerstbomen mochten in heel de straat terug van de zolder en de lichtjes werden tegen de gevel gespijkerd. Zelfs de grote sneeuwmannen en rendieren die er jaarlijks de voortuinen sieren, werden alvast opgesteld.

“Wij zien kerstmis groots”, zegt Todd tegen Ladbible. “Voor ons draait alles om de tijd die je als familie samen doorbrengt en de herinneringen die je schept voor de eeuwigheid.”

Brody Allen
Facebook/ Team Brody Brody Allen

Om de ervaring te vervolledigen stuurden de buren zelfs kerstkaartjes naar het gezin of kwamen ze aanbellen met cadeaus voor de peuter. Ook op de facebookpagina die voor de jongen werd opgericht, regent het kerstwensen.

“Brody heeft geen flauw idee van hoe ziek hij is”, benadrukt Todd. “Als kleine jongen kan het hem ook niet echt schelen en wil hij vooral zoveel mogelijk plezier maken.”

19.000 dollar

Nu de jongen zoveel media-aandacht krijgt, willen zijn ouders ook een verschil maken voor toekomstige patiënten met de zeldzame ETMR-tumor. Ze startten een crowdfundingcampagne op waarmee ze 15.000 dollar hoopten in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. Ondertussen staat de teller reeds op 19.000.

Ondanks de schatting van de dokter, weet de familie niet hoelang de jongen nog te leven heeft. Toch blijven ze positief. “We weten niet hoeveel tijd we nog met Brody hebben. Weken? Maanden? Maar we doen er alles aan om hem het beste, meest liefhebbende leven mogelijk te geven. We werken elke dag om hem gelukkig te maken.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Liselotte Huylebroeck

  November Christmas, een film gelijkaardig met dit verhaal, er bestaan toch nog mensen met een warm hart! +

 • Wouters Lena

  Heel mooi gebaar. Veel sterkte aan het kindje en de ouders

 • Hilde Eykens

  Triest en mooi tegelijk

 • Gerd Peeters

  Dat is mooi, ocharme dat kind.