Ga naar de mobiele website
^ Top

Altijd al een achtbaan in de tuin gewild? Dit is je kans!

amusement-rides.com
Altijd al gedroomd van een heuse achtbaan in de tuin? Dan moet je nu even goed opletten, want een bedrijf uit Schotland verkoopt een afgedankte rollercoaster van een Nederlands pretpark. Werk zal je er niet aan hebben, want de Thunder Loop van het attractiepark Slagharen kreeg een complete opknapbeurt.

40 jaar lang konden bezoekers van Slagharen in Overijssel een ritje maken op de Thunder Loop, een achtbaan van hetzelfde soort als de vroegere Looping Star in Bobbejaanland. Die laatste werd gesloopt in 2003, maar in Slagharen reed hij nog tot vorig jaar rond. In oktober was het verhaal echter ook daar afgelopen. De achtbaan was te duur geworden in onderhoud. (lees hieronder verder)

amusement-rides.com

Slagharen verkocht de attractie daarop aan een Schots bedrijf, dat ze een stevige opknapbeurt gaf. Zo kregen de sporen en de karretjes een heel nieuwe kleur. Nu dat achter de rug is, heeft het bedrijf de attractie te koop aangeboden op een website voor tweedehandsattracties.

Feestjes
Je moet er wel wat plaats voor hebben, want de constructie is 65 meter lang, 28,5 meter breed en 18,5 meter hoog. Er kunnen 24 passagiers tegelijk in, voor een rit van 554 meter. De achtbaan is ook uitermate geschikt voor grotere feestjes, want ze kan 900 passagiers per uur aan. Het is wel niet duidelijk hoeveel het de kostprijs van het gevaart is.

amusement-rides.comReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug