Alleen in Aalst: Egon verschijnt als 'Voil Jeanet' voor zijn huwelijk met Els

Egon en Els in hun opmerkelijke trouwkledij.
Rutger Lievens Egon en Els in hun opmerkelijke trouwkledij.
Een man die in 'Voil Jeanetten'-kostuum verschijnt in de trouwzaal, zijn aanstaande in Victoriaanse kledij, zoiets had Aalsters schepen Ilse Uyttersprot ook nog niet gezien. Egon Twin (41) en Els Dufour (40) bezegelden 14 jaar liefde met een huwelijk, maar dan wel op hun manier. 

En dus trok hij als bezieler van de Aalsterse vereniging die zich inzet voor het behoud van de Voil Jeanetten - 'Een Voil Jeanet is Giejn Travestie' - zijn 'Voil Jeanetten'-kostuum aan. Met alle toeters en bellen, of in het geval van de 'Voil Jeanetten': een lampenkap op de kop, een bontjas rond het lichaam en in oude vrouwenkleren. 

"Gek eigenlijk dat dit nog niet eerder is gebeurd. Het is toch Aalst, dé stad van de 'Voil Jeanetten'", zegt Egon. "Misschien ben ik de eerste 'Voil Jeanet' die dit mag van zijn vrouw." Samen met een stoet andere 'Voil Jeanetten' trok het koppel na de trouwplechtigheid - die voor de helft in het Aalsters dialect verliep - richting de cafés van het stadscentrum als opwarmer voor het trouwfeest.

Het opmerkelijke trouwkostuum van Egon.
Rutger Lievens Het opmerkelijke trouwkostuum van Egon.
Het opmerkelijke trouwkostuum van Egon.
Rutger Lievens Het opmerkelijke trouwkostuum van Egon.15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • GREGORY DENORME

  Grappig, voor Aalst mag dat.......

 • dominique van beylen

  als ze maar gelukkig zijn.

 • dominique van beylen

  geef meer van zulk plezant nieuws, zo help je de depressies uit de lucht.

 • willem Smets

  Dit is knap gevonden en laat zien dat mooie kleren en niet toe doen, ook knap van de schepen van burgerlijke stand dit aanvaarde. Er mag al eens gelachen worden. De wereld is al zuur genoeg

 • christianne bruyland

  bedankt, na deze vroege morgen geconfronteerd te worden met aanval Syrie (hetgeen ik niet volledig afkeur), doet dit veel deugd, een lachend gezelschap met veel humor