Al jonglerend lost twaalfjarige DRIE Rubikskubussen tegelijk op

RV
Naar schatting kan minder dan 5,8 procent van de wereldbevolking een Rubikskubus oplossen. Deze Chinese jongen ontwart er maar liefst drie tegelijk. Al jonglerend!

Je moet het zien om te geloven, maar de 12-jarige Que Jianyu presteerde dat in talentenshow Dream of China. De knul had er amper 5 minuten en 6 seconden voor nodig, goed voor een Guinness-wereldrecord. De waanzinnige prestatie dateert van december, maar gaat nu viraal.

Het was trouwens niet zijn eerste record. Toen Que amper zeven was, behaalde hij ook het wereldrecord voor de jongste persoon die geblinddoekt een Rubikskubus van 3x3 oploste. In de Australische talentenshow Little Big Shots ontwarde hij eens drie Rubikskubussen op met handen én voeten.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Petrol

  Heeft hij de kubussen zelf verward of zijn ze zo toegekomen heel belangrijk maar dat jongleren doet het hem toch

 • Artuur Lemmens

  @ronny, tuurlijk Ronny. Zo eenvoudig is het nu ook weer niet. Er zit inderdaad wat logica in het oplossen van de kubus, en naar de stand van de blokjes zijn er regels toe te passen, maar dan nog is het goed zien. En dan dat jonglerend kunnen? Straf!

 • Pedro Gonzalez

  Ja Ronny, maar hoe doet hij dat met zijn handen ?Hij moet die kubussen toch met zijn handen in de juiste stand DRAAIEN.

 • ronny cuypers

  Heel knap. Maar toch in het achterhoofd houden dat iedereen die de volgorde van buiten leert zo'n kubus kan oplossen. Wij hebben er vroeger ook op gezwoegd (en gevloekt) tot iemand afkwam met de magische formule. die werkt altijd, ongeacht de beginstand.

 • rik cappelle

  Gaat gaan ja ..... pffffff begint daaraan.