Agenten zijn zo stoned als een aap en roepen hulp in voor... zichzelf

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
Het politiekorps van de Canadese stad Toronto heeft af te rekenen met een gênant incident. Twee agenten bleken namelijk zodanig onder invloed van drugs dat ze hulp moesten inroepen van hun collega's.

Agenten Vito Dominelli en Jamie Young voerden zondagnacht een bewakingsopdracht uit. Omstreeks 1 uur 's ochtends riep een van de twee het commissariaat op met de melding dat hij op punt stond om flauw te vallen. Een politiepatrouille die zich in de buurt bevond ging poolshoogte nemen. Daarbij liep een agent bovendien een kneuzing op nadat hij was uitgegleden op een ijsplek.

De boom in

De ter hulp gesnelde politiemannen troffen hun collega's aan in hoogst bedenkelijke staat. Eentje was buiten westen en de andere was erin geslaagd om in een boom te klimmen.

Volgens de eerste vaststellingen hadden inspecteurs Dominelli en Young zich te goed gedaan aan een portie eetbare marihuana. Hoe ze aan het goedje kwamen, is nog niet duidelijk. Vermoed wordt dat ze het spul in beslag hadden genomen bij een huiszoeking, eerder op de avond.

De olijke agenten werden met betaald verlof gestuurd tijdens de duur van het onderzoek naar hun geestverruimende escapade. Ze riskeren een sanctie of zelfs ontslag. Het hoeft geen betoog dat men bij het politiekorps van Toronto erg verveeld zit met de zaak. "Het baart me grote zorgen wanneer ons politiewerk in een slecht daglicht komt te staan", aldus politiechef Mike McCormack.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mieke jansens

  hadden ze dronken geweest had het erger afgelopen

 • kurt vanspringel

  Hugo drinkt en pint , ben je mischien wat rustiger

 • mike dierickx

  Hugo van de velde, Canada is geen Amerika. Cannabis is gelegaliseerd voor medisch gebruik in canada en de wetswijziging om ook recreatief gebruik toe te staan staat gepland voor deze zomer. Trouwens , ook in Amerika word cannabis in steeds meer en meer staten gelegaliseerd.

 • Winston van Ark

  hugo van velde in alle staten zijn sommige soorten wel toegelaten en de iets zwaardere dan weer niet maar de laatste tijd zijn er steeds meer staten die dit ook toelaten, Amerika...

 • hugo van de velde

  Gewoon ontslaan he, DRUGS zijn verboden, ook in Amerika. En dan nog agenten, die de mensen moeten beschermen tegen drugs. Hoop dat ze nooit nog ergens kunnen werken.