Agente neemt ontroostbare baby op schoot na verkeersongeluk: “Moederinstinct”

De agente nam de ontroostbare baby op schoot in de ambulance.
Politie Alblasserwaard/Vijfheerenlanden De agente nam de ontroostbare baby op schoot in de ambulance.
Een Nederlandse agente heeft onlangs een baby van tien maanden getroost door hem op schoot te nemen na een ongeluk op de snelweg A15 nabij de stad Gorinchem (Zuid-Holland). Met filmpjes van de Teletubbies kreeg ze het ontroostbare kindje rustig, schrijft de politie. 

"Sommige foto's zeggen meer dan duizend woorden”, schrijft de politie-eenheid Alblasserwaard/Vijfheerenlanden bij de foto van het moment op sociale media. Nadat onlangs een kop-staartbotsing was gebeurd op de A15-snelweg werden de hulpdiensten opgeroepen. In een van de betrokken auto's zat ook het jongetje van tien maanden. Hij had geen verwondingen, maar was volgens de politie wel ontroostbaar. 

Voor de zekerheid moest het kind toch naar het ziekenhuis, maar zijn moeder kon niet mee omdat ze zelf gewond was. “Het moederinstinct in onze collega zorgde ervoor dat ze besloot om zelf samen met de baby op haar schoot in de brancard te gaan liggen en het kind te sussen door Teletubbie-video's te laten zien.’ De baby werd zo al snel rustig.

De moeder en baby maken het inmiddels allebei goed, laat de politie weten. ‘Een mooier voorbeeld van waakzaam en dienstbaar zijn bestaat er niet!’ 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mohamed Kabbal

  Hollands politie komt precies wat vaker in beeld in ons land. Is er iets dat ze ons willen laten weten?

 • Marcel Hamers

  Respect

 • alain lammens

  Dit is een agente naar mijn hart !

 • DIRK VAN DESSEL

  Proficat !

 • Linda Wellekens

  Mooi is dat :-)