Aan Tinder verslaafde oma (83) stopt met seksdates: “Eén partner volstaat maar hij moet wel minstens twintig jaar jonger zijn”

Hattie
screenshot Barcroft TV Hattie
Hattie Wiener (83) geniet wereldfaam omdat ze via Tinder in acht maanden tijd vijftig seksafspraakjes wist te versieren met veel jongere mannen. Nu stopt ze echter abrupt met die manier van daten. Volgens de krasse dame uit New York is het welletjes geweest met die onophoudelijke stroom van wisselende contacten. “Ik wil nog maar één partner, maar dan wel iemand die minstens 20 jaar jonger is.”

Wiener vertelt in een filmpje van het Britse persbureau Barcroft TV dat ze veel geleerd heeft van het daten via Tinder. “Ik heb mijn lichaam goed leren kennen en raakte de afgelopen jaren onbewust verslaafd aan al die korte ontmoetingen. Maar na één goede nacht hoorde ik meestal niets meer. Daar ben ik nu klaar mee. Niemand van die toyboys wilde zich aan mij binden”, vertelt de moeder van twee kinderen.

‘Oppervlakkigheid’

De oudste man met wie ze via Tinder een afspraakje arrangeerde, was 60 jaar. “Helaas heb ik hem maar één keer gezien. Het was een fijn samenzijn en we waren een uitstekende match. Voor de zoveelste keer bleek echter dat jongere mannen seks willen met een rijpere vrouw, maar er geen relatie mee willen aangaan. Een jongeman die een veel oudere vrouw kiest en met haar gaat samenwonen, vind je bijna nooit”, klinkt het. 

Hoe Wiener de man van haar dromen wil gaan vinden, weet ze nog niet. “Ik zie nog wel. In oppervlakkigheid die sowieso tot niets leidt, heb ik alvast geen zin meer.” 

Ik heb door het daten mijn lichaam goed leren kennen

Hattie Wiener

“Miste lichamelijk contact”
De Amerikaanse vindt haar voortdurende zoektocht naar intimiteit niets bijzonders. “Na mijn scheiding miste ik het lichamelijke contact vreselijk”, vertelt ze. 

Wiener besloot in eerste instantie een ouderwetse datingadvertentie in een plaatselijke krant te zetten. Het duurde niet lang voordat de aanbiedingen binnenstroomden. “Ik werd overspoeld met reacties. Vervolgens besloot ik er een paar op auditie te laten komen om te ontdekken wat voor vlees ik in de kuip had.”

“Niet te temmen cougar”
Wiener stapte vervolgens van krantenadvertenties over naar apps als Tinder. Ze heeft er geen enkel probleem mee dat de wereld haar een “niet te temmen cougar” noemt. Lees: een economisch onafhankelijke vrouw die (seksuele) relaties met veel jongere mannen ambieert. 

“Ik ben geen seksueel roofdier dat voortdurend op jacht is. In realiteit benader ik nooit een man. Ze komen altijd naar mij toe.” Het jongste exemplaar met wie ze de afgelopen tijd het bed deelde, was 19 jaar. “Maar hij zag er iets ouder uit.” Recent had ze nog een affaire met een zekere Shaun, hij was 50 jaar jonger.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan .Vanmechelen

  Ook nog niet als ik ferm bezopen zou zijn. Geef mijn portie maar aan de hond.

 • Annelies Vandenbroeck

  Amai, dat moet op haar leeftijd down under nog goed werken.

 • andrea van opstal

  leven en laten leven

 • Lode Somers

  Zot zijn doet gelukkig niet al te veel zeer...

 • Ivan Smissen

  Wiener is een toepasselijke familienaam voor haar!